FORMULA 1

Χάνει τη Μελβούρνη ο Αλόνσο

Χάνει τη Μελβούρνη ο Αλόνσο

Η McLaren ανακοίνωσε πως ο Φερνάντο Αλόνσο θα απουσιάσει από το πρώτο Grand Prix της χρονιάς στην Αυστραλία την επόμενη Κυριακή (15/3).

Για πρώτη φορά μετά το... ντροπιαστικό για τη Φόρμουλα 1 αμερικανικό Grand Prix στην Ιντιανάπολις το 2005 όπου πήραν εκκίνηση έξι μονοθέσια, θα χάσει αγώνα ο Φερνάντο Αλόνσο.

Η McLaren ανακοίνωσε πως ο Ισπανός οδηγός δεν θα αγωνιστεί στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς, στη Μελβούρνη την επόμενη Κυριακή (15/3).

Οι γιατροί συνέστησαν στον δύο φορές παγκόσμιο πρωτάθλητη να μη δοκιμάσει ακόμη να αγωνιστεί σύμφωνα με την ανακοίνωση της McLaren. Επιμένουν πως πρόκειται απλά για προληπτικό μέτρο.

Στο Twitter o ίδιος έγραψε " θα είναι δύσκολο να μην βρίσκομαι στη Βαρκελώνη, αλλά καταλαβαίνω τις ιατρικές εντολές. Μια δεύτερη πρόσκρουση σε λιγότερο από 21 μέρες; Όχι".

Ο Αλόνσο υπέστη διάσειση σε ατύχημα στις δοκιμές της Βαρκελώνης στις 22 Φεβρουαρίου. Τη θέση του θα πάρει ο Δανός Κέβιν Μάγκνουσεν, δεύτερος στο Άλμπερτ Παρκ το 2014 στο ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο Αλόνσο καθησύχασε το κοινό της Φόρμουλα 1 με video-μήνυμα. Η FIA διενεργεί έρευνα για το ατύχημα με την ομάδα να υποστήριζει πως δεν υπήρξε μηχανικό λάθος, ούτε οδηγικό λάθος, αλλά ευθύνονταν οι δυνατοί άνεμοι που (αποδεδειγμένα) έπνεαν στην περιοχή.

Ο Αλόνσο έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 στη Μελβούρνη το 2001, τερματίζοντας 12ος με τη Minardi. Έχει πάρει μια νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα, το 2005 τη χρονιά που αναδείχθηκε πρωταθλητής για πρώτη φορά με τη Renault.

Θυμηθείτε τα μεγαλύτερα ατυχήματα στην σπουδαία καριέρα του Αλόνσο

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ