FORMULA 1

Χάμιλτον: "Προτιμώ τη δεύτερη θέση"

Χάμιλτον: "Προτιμώ τη δεύτερη θέση"

Ο Άγγλος έριξε την απώλεια της πολ ποζίσιον σε ένα πρόβλημα στα φρένα, καθώς ο Ρόσμπεργκ ποντάρει στις άρτιες ρυθμίσεις που πέτυχε στη Mercedes W05.

Παρότι ο Λιούις Χάμιλτον υποστήριξε ότι προτιμά στο Σπα τη δεύτερη από την πρώτη θέση της εκκίνησης, ο Νίκο Ρόσμπεργκ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος με την έβδομη (τέταρτη διαδοχική) φετινή του πολ ποζίσιον που πέτυχε στις δοκιμές κατάταξης του GP Βελγίου, 12ου αγώνα της F1 2014.

Κανείς από τους δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου και οδηγούς της Mercedes GP δεν απέφυγε τα μικρά οδηγικά λάθη στις βροχερές και εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες του Σπα, όμως ο Ρόσμπεργκ ξανά ανταποκρίθηκε καλύτερα στην πίεση τη στιγμή που έπρεπε, δηλαδή στις δύο τελευταίες προσπάθειες στο Q3.

Ο Γερμανός, που θα εκκινήσει για πρώτη φορά σε οκτώ αγώνες στο Σπα από την πολ ποζίσιον, είπε ότι όλα είχαν να κάνουν με τις ρυθμίσεις της Mercedes W05: " Είμαι πολύ χαρούμενος, το αυτοκίνητο είχε πολύ καλή απόκριση. Ειδικά στην Eau Rouge μου έδωσε πολύ καλή αίσθηση να πιέσω και ίσως εκεί είναι που κέρδισα το χρόνο. Μαζί με τους μηχανικούς μου το ρυθμίσαμε τέλεια και φτάσαμε στο τέλος στο στόχο μας".

" Είναι σπουδαίο [να κερδίζεις την πολ ποζίσιον] σε αυτή την πίστα, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα σιρκουί της χρονιάς. Δεν ήταν τόσο δύσκολο εδώ όσο σε άλλες περιστάσεις, διότι σήμερα οι συνθήκες επέβαλλαν σχεδόν πάντα τη χρήση των ενδιάμεσων ελαστικών. Ο αγώνας θα είναι μεγάλος αύριο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος", συμπλήρωσε ο Ρόσμπεργκ, που έχει προβάδισμα 11 βαθμών από τον Χάμιλτον στη μάχη του τίτλου.

Χάμιλτον: Πρόβλημα στα φρένα

Ο Άγγλος, στο μεταξύ, εξήγησε ότι τα δύο του πανομοιότυπα λάθη στα φρένα της πρώτης στροφής του Σπα, της φουρκέτας La Source, στους δύο γρήγορους γύρους του στο Q3, οφειλόταν σε πρόβλημα που παρουσίασε το εμπρός αριστερό δισκόφρενο.

" Αυτό είναι ένα σιρκουί που πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στα φρένα σου", εξήγησε ο Χάμιλτον. " Μπορούσατε να δείτε στην τρίτη περίοδο ότι ενώ φρέναρα σε ευθεία γραμμή το εμπρός αριστερό φρένο δεν δούλευε για κάποιο λόγο, δεν ξέρω γιατί".

" Φαινόταν να γυαλίζει, και όταν συμβαίνει αυτό είναι δύσκολο να ανακάμψεις, πρέπει να μεταφέρεις την κατανομή της πέδησης εμπρός. Δεν είναι εύκολο να το καθαρίσεις. Το απόγευμα μπορείς να το τρίψεις και να απαλλαγείς από αυτή τη γυαλάδα, συνεπώς θα είμαστε εντάξει για τον αυριανό αγώνα".

Και κατέληξε: " Δεν είμαι απογοητευμένος σήμερα. Αν δείτε τους αγώνες των προηγούμενων ετών εδώ, η δεύτερη θέση είναι η καλύτερη θέση για να εκκινήσεις. Πέρσι ξεκίνησα από την πολ ποζίσιον εδώ και με πέρασε ο Φέτελ. Πιστεύω ότι σου δίνει την καλύτερη ευκαιρία στην εκκίνηση, είμαι χαρούμενος που θα είμαι στη δεύτερη θέση".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ