FORMULA 1

Χάμιλτον: "Πέντε αγώνες φουλ επίθεση"

Χάμιλτον: "Πέντε αγώνες φουλ επίθεση"

Ο Άγγλος είπε ότι το βαθμολογικό προβάδισμα ήρθε εντελώς απρόσμενα στο GP Σιγκαπούρης και πως στους πέντε αγώνες που απομένουν θα συνεχίσει σαν να καταδιώκει τον Νίκο Ρόσμπεργκ..

Ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι δεν μπορούσε καν να φανταστεί ότι θα έφευγε από τη Σιγκαπούρη με το βαθμολογικό προβάδισμα, μετά την έβδομη φετινή του νίκη και την δεύτερη φετινή εγκατάλειψη -με πρόβλημα στο ηλεκτρικό κύκλωμα της Mercedes W05- του αντιπάλου του για τον φετινό τίτλο, Νίκο Ρόσμπεργκ.

" Το σκορ είναι 5-2 στα προβλήματα αξιοπιστίας και 3-2 στις εγκαταλείψεις", κατά του Χάμιλτον, όπως διευκρίνισε μετά το τέλος του GP Σιγκαπούρης ο Άγγλος - που επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά το Ισπανικό Γκραν Πρι του Μαΐου.

Μιλώντας για το μεγάλο σημερινό βαθμολογικό του κέρδος, ο Χάμιλτον είπε: "Στο μυαλό μου, το καλύτερο που σκεφτόμουν ότι μπορούσε να γίνει σήμερα ήταν να κόψω άλλους 7 βαθμούς από τη διαφορά στο πρωτάθλημα και να συνεχίζω να τη μειώνω. Αντίθετα, εντελώς ξαφνικά, πήρα 25 βαθμούς παραπάνω".

" Αισθάνομαι ακόμα ότι είμαι εκείνος που κυνηγάει, και αυτό είναι καλό. Όλα έχουν να κάνουν με το κυνήγι. Στο μυαλό μου δεν έχω την εντύπωση ότι ηγούμαι στο πρωτάθλημα. Απομένουν ακόμα πέντε αγώνες και αυτό που πρόκειται να κάνω είναι ό,τι και στους προηγούμενους δύο, δηλαδή φουλ επίθεση σε κάθε περίοδο δοκιμών ή αγώνα".

Ο 28χρονος συνέχισε: " Φυσικά και είδα χτες το βράδυ στον ύπνο μου ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε απόψε, αλλά ποτέ δεν σκέφτεσαι ότι τα όνειρα θα βγουν αληθινά. Χάρη στην ομάδα μου - όσα έχουν πετύχει φέτος είναι εκπληκτικά. Το αυτοκίνητο μου έδινε σπουδαία αίσθηση σε όλο τον αγώνα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Δεν θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει χωρίς αυτούς".

" Αναζητούσα ένα καθαρό τριήμερο και το πήρα. Ήταν φανταστικό. Προφανώς δεν είναι τέλειο για την ομάδα, γιατί ο Νίκο δεν τερμάτισε, και φυσικά πάντα επιζητούμε το 1-2, αυτός είναι ο στόχος μας. Συνεπώς, υπάρχουν ακόμα πράγματα τα οποία πρέπει να δουλέψουμε".

υνειδητοποίησα ότι ο Νίκο είχε πρόβλημα όταν είδα στην πρώτη στροφή να μην βρίσκεται πίσω μου, και μετά είδα στις γιγαντοοθόνες ότι ήταν ακόμα σταματημένος στην εκκίνηση. Τότε άλλαξε όλη η προσέγγισή μου, σκέφτηκα ότι έπρεπε πια απλά να τερματίσω και να φροντίσω το αυτοκίνητο".

Τέλος, μιλώντας για το αγχωτικό δεύτερο μισό του αγώνα της Σιγκαπούρης, όπου έπρεπε να κάνει και ένα επιπλέον πιτ-στοπ έναντι των Σεμπάστιαν Φέτελ, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Φερνάντο Αλόνσο που τον καταδίωκαν, ο Χάμιλτον είπε ότι δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα διότι γνώριζε την ανωτερότητα της Mercedes W05 και των φρέσκων ελαστικών που θα είχε στο τέλος.

" Ήξερα προς το τέλος ότι είχα αρκετά μεγάλη διαφορά, όμως σκεφτόμουν τι θα γινόταν αν έβγαινε πάλι το όχημα ασφαλείας. Όταν μπήκε στα πιτς ήξερα ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίσω τους οδηγούς που είχαν για πολλούς γύρους ήδη το ίδιο σετ μαλακών ελαστικών, ήξερα ότι θα είχα την ευκαιρία να τους περάσω και αισθανόμουν μια κάποια άνεση", κατέληξε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ