FORMULA 1

Χάμιλτον: "Ο Ρόζμπεργκ ήταν καλύτερος"

Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain.
Sunday 06 April 2014.
Nico Rosberg, Mercedes AMG and Lewis Hamilton, Mercedes W05 celebrate on the podium.
World Copyright: Alastair Staley/LAT Photographic.
ref: Digital Image _R6T4480.JPG
Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. Sunday 06 April 2014. Nico Rosberg, Mercedes AMG and Lewis Hamilton, Mercedes W05 celebrate on the podium. World Copyright: Alastair Staley/LAT Photographic. ref: Digital Image _R6T4480.JPG LAT PHOTOGRAPHIC TEL: +44(0)20 8267 3000 EMAIL: [email protected]

Ο Βρετανός χαρακτήρισε «φανταστικό συναίσθημα» την αναβίωση των παλιών μαχών που είχε με τον Γερμανό στα Καρτ.

Ο αγωνιστική δεξιότητα με την οποία ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε τη συγκλονιστική μάχη του με τον Νίκο Ρόζμπεργκ και τη νίκη στο GP του Μπαχρέιν πέρασε σε δεύτερη μοίρα για τον Άγγλο, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα φάνηκε ανήσυχος για το γεγονός ότι ο Γερμανός τον πλησίασε σε απόδοση σε σχέση με το GP Μαλαισίας.

"Η νίκη είναι το σπουδαιότερο, είμαι χαρούμενος, αλλά βαθιά μέσα μου ξέρω ότι δεν είχα την ταχύτητα σήμερα" είπε ο Χάμιλτον, και συνέχισε: " Πρέπει να μάθουμε από αυτό και να ανακαλύψουμε τους λόγους. Ό,τι πλεονέκτημα είχα στον προηγούμενο αγώνα, ο Νίκο το ανακάλυψε όταν ήρθαμε εδώ. Τα κατάφερε καλύτερα από μένα και πρέπει να δούμε αν μπορώ να βελτιωθώ.

Για μένα ήταν μια από τις πιο δύσκολες περιστάσεις που έχω βρεθεί εδώ και αρκετό καιρό. Τα σκληρότερα ελαστικά που είχα πιστεύω ότι μου κόστιζαν 0,650 δευτ. στο γύρο, οπότε ήταν πολύ, πολύ δύσκολο να τον κρατήσω πίσω μου".

Ο Άγγλος συνέχισε: "Ο Νίκο οδήγησε φανταστικά σε όλο τον αγώνα. Ήταν καθαρή και δίκαιη μάχη, αλλά ήταν και πολύ δύσκολο να τον κρατήσω πίσω μου. Ήμουν ειλικρινά στην κόψη του ξυραφιού διαρκώς, οπότε ήταν μεγάλη η ανακούφιση που τα καταφέραμε. Ήταν συναρπαστικό, εγώ και ο Νίκο είχαμε να εμπλακούμε σε μια έναν αγώνα σαν κι αυτόν από τις μέρες μας στα Καρτ.

Υπήρξαν πολλές φορές που βρισκόταν στο νεκρό σημείο των καθρεπτών μου και δεν είχα ιδέα ότι ήταν εκεί. Πιστεύω ότι πέρασε πολύ καιρός από τότε που είχαμε έναν κανονικό αγώνα και χρειάστηκαν οποιεσδήποτε δεξιότητες απέκτησα με την πάροδο των ετών, σαν νέος στα Καρτ. Η δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσω πάλι μου έδωσε ένα φανταστικό συναίσθημα. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα συναισθήματα στον κόσμο"!

Ρόζμπεργκ: «Καλύτερα την επόμενη φορά»

Στο μεταξύ, ο Νίκο Ρόζμπεργκ φάνηκε μάλλον χαρούμενος που διατήρησε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 11 βαθμούς από τον Χάμιλτον και είπε για τη μάχη του

Μπαχρέιν: «Δεν μου αρέσει καθόλου να είμαι δεύτερος πίσω από τον Λιούις, δεν είναι κάτι που το χαίρομαι. Πρέπει να το πω αυτό, αλλά αυτός ήταν χωρίς αμφιβολία ο πιο συναρπαστικός αγώνας που έζησα σε όλη μου την καριέρα. Σήμερα ήταν μια μέρα για το σπορ, δώσαμε τεράστια παράσταση η ομάδα των Ασημένιων Βελών».

Ο Γερμανός συμπλήρωσε: " Ήξερα καλά ότι όλος ο κόσμος σκεφτόταν περί εντολών της ομάδας, αλλά δεν ήταν καθόλου έτσι. Το μήνυμα ήταν σαφές, έπρεπε απλώς να φέρουμε και τα δύο αυτοκίνητα στον τερματισμό. Αγωνιστήκαμε σκληρά, αλλά με τον απαραίτητο σεβασμό, ήμασταν ελεύθεροι να μονομαχήσουμε μέχρι τέλους. Σε κανένα σημείο δεν ρισκάραμε να εγκαταλείψουμε.

Μπορεί να μην φάνηκε έτσι στην τηλεόραση, αλλά ήταν μια καλή, πολύ στενή μάχη. Πιστεύω ότι τον απείλησα περίπου εννέα φορές, αλλά κάθε φορά έπαιρνε τη θέση του πίσω. Απλά έκανε καλή δουλειά, κι αυτό είναι όλο. Ο Λιούις είναι σπουδαίος οδηγός και τα κατάφερε και την επόμενη φορά πρέπει να τα πάω καλύτερα".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ