FORMULA 1

Χάμιλτον: "Να μείνω για χρόνια στη Mercedes"

Χάμιλτον: "Να μείνω για χρόνια στη Mercedes"

Ο Άγγλος χαρακτήρισε "ονειρικό" το μονοθέσιο W05 που του χάρισε την τέταρτη διαδοχική του νίκη, και πρώτη της ιστορίας της F1 στη Ρωσία.

Την ευγνωμοσύνη του για ένα "ονειρικό" μονοθέσιο και την επιθυμία του να χτίσει μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Mercedes εξέφρασε ο Λιούις Χάμιλτον πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη στην ιστορία της F1 επί ρωσικού εδάφους, στο Γκραν Πρι του Σότσι.

Ο Χάμιλτον έχει συμβόλαιο με τη γερμανική εταιρεία για το 2015, όμως -σε μια υπόθεση που επηρεάζει και τη φημολογία σχετικά με το μέλλον του Φερνάντο Αλόνσο- μετά το τέλος του GP Ρωσίας είπε ότι θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στα κόκπιτ των «ασημένιων βελών».

" Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και είμαι πολύ αφοσιωμένος, όπως κι εκείνοι μαζί μου", είπε. " Ας τελειώνει αυτή η σεζόν και τότε θα μιλήσουμε για νέο συμβόλαιο. Νομίζω ότι η συνέχεια σε μια ομάδα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, πέρασα έξι σπουδαία χρόνια στη McLaren και θα μου άρεσε πολύ να είχα κάτι αντίστοιχο εδώ στη Mercedes".

Για την σημερινή κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος κατασκευαστών από τη Mercedes GP, συνέχισε: " Η σημερινή ημέρα είναι εκπληκτική. Γράψαμε ιστορία σαν ομάδα και ποτέ δεν το πίστευα, όταν ήρθα, ότι θα το πετυχαίναμε τόσο σύντομα. Αισθάνομαι πολύ περήφανος για όλους στη Στουτγάρδη, στο Μπρίξουορθ και στο Μπράκλεϊ για αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα. Αυτό οφείλεται σε όλους εκείνους".

" Η συνέργια στο εσωτερικό της ομάδας είναι εκπληκτική, έχουμε τεράστια υποστήριξη από την ομάδα και όλοι είναι αληθινοί αγωνιζόμενοι. Θέλουν στ’ αλήθεια να κερδίζουν και αυτό το αυτοκίνητο, και αυτός ο κινητήρας, σου παίρνουν το μυαλό!".

Μιλώντας για την 9η φετινή του νίκη, που του χάρισε προβάδισμα 17 βαθμών από τον Νίκο Ρόσμπεργκ στη μάχη του τίτλου, ο Χάμιλτον συμπλήρωσε: " Ήταν ένα εκπληκτικό τριήμερο και η ομάδα έκανε απίστευτη δουλειά. Είναι σπουδαίο ό,τι πέτυχε και σπουδαίο να είμαι μέρος της. Το αυτοκίνητο ήταν ονειρικό στην οδήγηση και μόνο στα όνειρά μου θα μπορούσα να σκεφτόμουν μια τέτοια μέρα".

" Το συναίσθημα της νίκης παραμένει εκπληκτικό. Είναι διαφορετικό να ηγείσαι εξαρχής και να μην χρειάζεται να εμπλακείς σε μια μάχη, αλλά παραμένει μια πρόκληση. Πρέπει να προφυλάξεις το αυτοκίνητο, το κιβώτιο ταχυτήτων διαρκώς - είναι σαν να τρέχεις τον πιο εκτενή αγώνα της ζωής σου όταν είσαι εκεί έξω μόνος σου. Φρόντιζα τα ελαστικά, να μην τα τετραγωνίσω, και να μην κάνω λάθη, και σκεφτόμουν ανά πάσα στιγμή το ρυθμό μου".

" Η διαχείριση του καυσίμου ήταν αρκετά ξεκάθαρη και μετά προς το τέλος του αγώνα το αυτοκίνητο μου έδινε τόσο καλή αίσθηση που ήταν στο χέρι μου να πιέσω ή όχι. Δεν χρειάστηκε να πιέσω πολύ, κι ακόμα κι όταν ο Νίκο πίσω μου ανέβασε λίγο το ρυθμό δεν είχα πρόβλημα να κάνω ίδιους χρόνους. Την τελευταία φορά που ήμασταν τόσο κοντά (σ.σ.: στο Σπα) με έβγαλε έξω. Ήθελα μόνο να βεβαιωθώ ότι δεν θα είχα κάποιο κλατάρισμα και θα έβγαζα τον πρώτο γύρο. Πίστεψα ότι θα με πίεζε, αλλά προκάλεσε ζημιά στα ελαστικά του. Με εξέπληξε, πάντως, ότι τερμάτισε δεύτερος με ένα σετ ελαστικών".

Τέλος, ο Χάμιλτον με τη σημερινή του νίκη ισοφάρισε τις 31 του συμπατριώτη του και πρωταθλητή του 1992, Νάιτζελ Μάνσελ - και είπε για αυτό: " Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι και τόσο, είμαι αφοσιωμένος στο πρωτάθλημα, αλλά είναι εκπληκτικό. Δεν το πίστευα ποτέ ότι θα κέρδιζα τόσες νίκες. Οκτώ χρόνια έχουν περάσει τόσο γρήγορα"...

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ