FORMULA 1

Χάμιλτον: «Καθόλου εύκολη η νίκη»

Χάμιλτον: «Καθόλου εύκολη η νίκη»

Ο Άγγλος λέει ότι η πολ ποσίζιον στο GP Ρωσίας δεν εγγυάται και πολλά, λόγω της μεγάλης απόστασης από την πρώτη στροφή - Ρόσμπεργκ: «Ο Λιούις ήταν όλο το διήμερο ταχύτερός μου»

Την ώρα που ο Νίκο Ρόσμπεργκ παραδεχόταν, αφοπλιστικά σχεδόν, ότι ο Λιούις Χάμιλτον ήταν απλά και καθαρά ταχύτερός του στις δοκιμές κατάταξης για το GP Ρωσίας, ο Άγγλος έλεγε ότι η πολ ποζίσιον στο Σότσι δεν εγγυάται και πολλά στη μάχη της πρώτης στροφής του αγώνα της Κυριακής (12/10, 2:00 μ.μ.).

«Ο Λιούις ήταν ταχύτερος, όλο το διήμερο για να είμαι ειλικρινής» είπε, συγκεκριμένα, ο Ρόσμπεργκ. «Εγώ δούλευα σκληρά για να πλησιάσω, αλλά δεν μπορούσα να κλείσω αυτά τα δύο δέκατα. Έτσι είναι. Όμως μια θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης είναι εντάξει, κι από εκεί όλα είναι δυνατά. Η πρώτη στροφή μου δίνει μια σπουδαία ευκαιρία, αλλά μετά από αυτή θα είναι πιο δύσκολο».

Ο Χάμιλτον, από την πλευρά του, εξήγησε: «Είμαι αληθινά ευγνώμων με την πολ ποζίσιον εδώ, για πρώτη φορά. Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά συνεχίζοντας να βελτιώνεται και τα καταφέραμε πολύ όμορφα. Δεν ήταν και οι πιο εύκολες κατατακτήριες δοκιμές. Ήταν και οι δύο (σ.σ.: Ρόσμπεργκ και Μπότας) πολύ δυνατοί και η επίτευξη ενός καλού γύρου για κάποιο λόγο δεν ήταν ίδια με τις ελεύθερες δοκιμές.

Όμως ο αγώνας θα είναι δύσκολος αύριο, είναι μεγάλη η απόσταση από την πολ ποζίσιον μέχρι την πρώτη στροφή και θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό. Πιστεύω ειλικρινά ότι ο αυριανός αγώνας θα είναι πολύ καλός για τους θεατές. Έχουμε τις μεγάλες ευθείες και μεγάλο πλάτος του δρόμου κι έτσι με το DRS ένα μονοθέσιο θα μπορεί να ακολουθεί το προπορευόμενο αρκετά καλά και εύκολα. Μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες που είχαμε εδώ και πολύ καιρό».

Για τη μάχη του τίτλου μεταξύ των δύο, που χωρίζονται από 10 βαθμούς -υπέρ του Χάμιλτον- τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της χρονιάς (μετά την εγκατάλειψη του Ρόσμπεργκ στη Σιγκαπούρη και τις τρεις διαδοχικές νίκες του Λιούις σε Ιταλία-Σιγκαπούρη-Ιαπωνία), ο Ρόσμπεργκ είπε: «Κάθε αγώνας είναι σημαντικός, πλέον. Έχουμε τέσσερις αγώνες, και είναι όλοι εξίσου σημαντικοί. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο αγώνας, καθώς αυτό το σιρκουί είναι πολύ ξεχωριστό και τα ελαστικά δεν φθείρονται ιδιαίτερα επειδή η επιφάνεια της ασφάλτου δεν είναι καθόλου τραχιά. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει φέτος».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ