FORMULA 1

Χάμιλτον: "Διόρθωσα ένα λάθος"

Χάμιλτον: "Διόρθωσα ένα λάθος"

Ο Βρετανός δήλωσε ενθουσιασμένος που κατάφερε, μετά το λάθος της πρώτης στροφής, να συγκροτήσει ξανά το γύρο που το χάρισε την πολ ποζίσιον στη Σιγκαπούρη. Ρόσμπεργκ: "Έχω προβάδισμα για τον αγώνα"

Τα επτά χιλιοστά του δευτερολέπτου που χώρισαν τον Λιούις Χάμιλτον από τον Νίκο Ρόσμπεργκ στις δοκιμές κατάταξης του GP Σιγκαπούρης είναι η μικρότερη διαφορά σε κατατακτήριες των τελευταίων τεσσάρων ετών - αλλά ο Άγγλος θα μπορούσε να ήταν ταχύτερος από τον ομόλογό του στη Mercedes χωρίς ένα λάθος στον τελευταίο του γρήγορο γύρο.

Όπως συνέβη και στο Βέλγιο, ίσως λόγω ελλείψεων στην προθέρμανση των φρένων, ο Χάμιλτον στο ξεκίνημα της τελευταίας του προσπάθειας μπλόκαρε τα φρένα στην πρώτη κιόλας στροφή και μόνο εκεί έχασε δύο δέκατα - πριν καταφέρει να τα ανακτήσει μέχρι το τέλος του γύρου που του χάρισε την πολ ποζίσιον.

" Σε όλο το διήμερο μέχρι στιγμής δεν είχα μπλοκάρει ποτέ τα φρένα στην πρώτη στροφή, αλλά το έκανα στον τελευταίο γύρο και τότε σκέφτηκαν ότι όλα είχαν τελειώσει, διότι (σ.σ.: στο πρώτο σημείο χρονομέτρησης της πίστας) ήμουν ήδη δύο δέκατα πάνω", είπε ο Λιούις.

" Συνήθως, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ξέρεις ότι δεν πρόκειται να βελτιώσεις το χρόνο σου. Όμως συνέχισα, και ο γύρος μου άρχισε να βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Πολλές φορές τείνεις να οδηγείς πιέζοντας πέραν του δέοντος για να ανακτήσεις αυτά τα δύο χαμένα δέκατα, αλλά κατά κάποιο τρόπο απέφυγα να κάνω κάτι τέτοιο, συγκρότησα τα πάντα ξανά τα πάντα και είμαι πολύ, πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό".

Ρόσμπεργκ: "Προβάδισμα στον αγώνα"

Την ίδια στιγμή, ο Νίκο Ρόσμπεργκ δήλωσε ότι η τοποθέτηση διαφορετικής μάρκας δισκόφρενων πριν τις δοκιμές κατάταξης δεν του επέτρεψε να ξεκινήσει τη μάχη της πολ ποζίσιον όσο προετοιμασμένος θα ήθελε - ενώ παράλληλα είπε ότι η διαχείριση των ελαστικών του δίνει το πάνω χέρι για τον αυριανό αγώνα.

"Αλλάξαμε φρένα πριν τις δοκιμές κατάταξης και είχα βρει ρυθμό με τα προηγούμενα, οπότε ήταν μια πρόκληση. Μου πήρε λίγο χρόνο να βρω τις ισορροπίες, καθώς η θερμοκρασία στην πίστα έπεφτε. Έπρεπε να προσαρμοστώ πλήρως στις ρυθμίσεις και χρειάστηκε χρόνος", εξήγησε ο Γερμανός.

" Επτά χιλιοστά - αν φέρω ξανά το γύρο στο μυαλό μου, η διαφορά είναι ένα τίποτα. Ελάχιστα πιο καλά να είχα περάσει από ένα σημείο, θα τα είχα καταφέρει. Ο Λιούις έκανε καλή δουλειά κερδίζοντας την πολ ποζίσιον, ήταν δίκαιο".

Όσο για τον αγώνα, κατέληξε: " Η δεύτερη θέση είναι εντάξει, η πρώτη θα ήταν καλύτερη, αλλά έχουμε έναν μακρύ αγώνα μπροστά μας και δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχουν αρκετή φθορά των ελαστικών, αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος διότι είχα ορισμένες καλές συστοιχίες γύρων στις ελεύθερες δοκιμές. Είμαι καλά προετοιμασμένος για τον αγώνα και αισθάνομαι καλά με αυτό".

Η έκπληξη της Ferrari

Τέλος, ο Λιούις Χάμιλτον αναφέρθηκε και στην έκπληξη της πολύ ανταγωνιστικής απόδοσης ειδικά της Ferrari, αλλά και των Red Bull και Williams, λέγοντας: " Ήταν καλή μέρα η σημερινή, όπως και η χθεσινή, αλλά ξεκάθαρα ήμασταν πολύ, πολύ κοντά. Δεν ήξερα τι να περιμένω, αλήθεια, ειδικά μετά την πρώτη περίοδο των κατατακτήριων που η Ferrari βρέθηκε αναπάντεχα μπροστά. Σκεφτόμουν ‘που πήγαν και βρήκαν τέτοιους χρόνους;’, διότι είχα κάνει έναν αρκετά καλό γύρο".

" Οι άλλοι έκαναν ένα βήμα προόδου και είναι μια αληθινή έκπληξη. Έχω εκπλαγεί κι εγώ με την ανταγωνιστική απόδοση της Ferrari σε ένα γύρο, και είναι σπουδαίο να βλέπεις κάτι τέτοιο, αλλά και της Williams και της Red Bull. Είναι πολύ καλό για τους αγώνες. Αυτές ήταν οι πιο συναρπαστικές κατατακτήριες δοκιμές που έζησα εδώ και πολύ καιρό. Έπρεπε να ήσουν άρτιος, και σχεδόν τα κατάφερα", κατέληξε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ