FORMULA 1

Χάμιλτον: «Αυτό ξεπερνά τα όρια της κακοτυχίας»

Χάμιλτον: «Αυτό ξεπερνά τα όρια της κακοτυχίας»

Ο Άγγλος λέει ότι «πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα», παρότι η πολ ποζίσιον στην Ουγγαρία -η έκτη διαδοχική- χάθηκε από μηχανικό πρόβλημα.

Τα προβλήματα αξιοπιστίας της Mercedes W05, είτε τα προσωπικά οδηγικά λάθη του ίδιου, κόστισαν στον Λιούις Χάμιλτον στην Ουγγαρία για πέμπτο διαδοχικό αγώνα την πρώτη θέση της εκκίνησης και ο Άγγλος λέει ότι πλέον το θέμα «ξεπερνά τα όρια της κακοτυχίας, και πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα».

Μετά το Μονακό, όπου ένα τετ-α-κε του Νίκο Ρόσμπεργκ δεν επέτρεψε στον Χάμιλτον να διεκδικήσει την πολ ποζίσιον, ο Άγγλος έκανε δύο οδηγικά λάθη στον Καναδά και στην Αυστρία, ενώ στη Βρετανία ξέμεινε 6 στην εκκίνηση επειδής εσφαλμένα διέκοψε τον τελευταίο του γρήγορο γύρο.

Στη συνέχεια, στη Γερμανία υποχώρησε το σύστημα πέδησης (το εμπρός δεξιό δισκόφρενο) της W05 και κατέληξε στις μπαριέρες της «φουρκέτας» Sachs στο Q1 και τώρα, στη Βουδαπέστη, μια διαρροή λιπαντικού προκάλεσε φωτιά στον κινητήρα του μονοθεσίου και έβαλε τέλος στην προσπάθεια του Βρετανού, επίσης στο στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Χάμιλτον έμεινε στις τελευταίες θέσεις της εκκίνησης.

Πλέον, ο 28χρονος έχει μείνει μακριά από την πολ ποσίζιον από το Μάιο, και το Γκραν Πρι της Ισπανίας. Αντίθετα, ο ομόλογός του με την έτερη Mercedes W05, Νίκο Ρόσμπεργκ, έχει αντιμετωπίσει μόνο ένα ουσιώδες πρόβλημα αξιοπιστίας, στο κιβώτιο ταχυτήτων, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει στο GP Βρετανίας.

«Νομίζω ότι πια έχει φτάσει το θέμα σε ένα σημείο πέραν της κακοτυχίας», είπε ο Χάμιλτον. «Πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα. Παράτησα τον γρήγορο γύρο που έκαναν εκείνη τη στιγμή και ήμουν έτοιμος να κάνω έναν δεύτερο, όταν ένιωσα κάτι να συμβαίνει στα φρένα μου. Κάτι στα φρένα υποχώρησε. Χρειάστηκε να αλλάξω κάποιες ρυθμίσεις και μετά ο κινητήρας απλώς έσβησε».

«Ήμουν ακριβώς δίπλα στην είσοδο των πιτς και σκέφτηκα να μπω, όμως ύστερα κοίταξα τον καθρέπτη και συνειδητοποίησα ότι το αυτοκίνητο καιγόταν. Είχα πάρει φωτιά και προσπαθούσα ακόμα να φτάσω στα πιτς. Σκέφτηκα ότι ίσως υπήρχε ακόμα χρόνος να κάνουμε κάτι. Έπειτα μου είπαν ‘στοπ, στοπ, στοπ’, ήταν όλα πολύ άσχημα».

Μιλώντας, τώρα, για τις ελπίδες του στο Ουγγρικό GP κατέληξε: «Ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω αύριο. Νομίζω ότι αυτή είναι μια πίστα στην οποία δεν μπορείς να προσπεράσεις, οπότε πιστεύω ότι θα πασχίσω να φτάσω στην πρώτη δεκάδα στον αγώνα, ή τουλάχιστον στην πρώτη πεντάδα. Πιθανότατα όταν φύγουμε από εδώ θα είμαι ήδη πάνω από 20 βαθμούς πίσω από τον Νίκο [Ρόσμπεργκ] στο πρωτάθλημα, όμως απομένουν πολλοί αγώνες ακόμα. Δεν ξέρω τι να πω, θα προσπαθήσω όσο μπορώ».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ