FORMULA 1

Χάμιλτον: «Ακόμα ένα δώρο στον Ρόσμπεργκ»

Χάμιλτον: «Ακόμα ένα δώρο στον Ρόσμπεργκ»

Ο Άγγλος, μετά το ατύχημα του Χόκενχαϊμ, ευελπιστεί πάντως ότι «απομένει ένας σεβαστός αριθμός αγώνων» για τον τίτλο.

Ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι το ατύχημά του στις δοκιμές κατάταξης του Χόκενχαϊμ ήταν «ακόμα ένα δώρο» στον ομόλογό του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, στη φετινή μάχη των δύο για το πρωτάθλημα της Formula 1.

Δύο εβδομάδες μετά το GP Βρετανίας, όπου ένα μηχανικό πρόβλημα της Mercedes W05 του Ρόσμπεργκ επέτρεψε στον Χάμιλτον να μειώσει τη διαφορά τους στους 4 βαθμούς, στις κατατακτήριες του Γερμανικού GP είναι ο Άγγλος που ατύχησε εκ νέου.

Το ατύχημά του στην πρώτη περίοδο των δοκιμών προήλθε από την υποχώρηση του εμπρός δεξιού δισκόφρενου, που έστειλε τη W05 του Άγγλου με σφοδρότητα στα προστατευτικά ελαστικά και εντέλει άφησε τον Χάμιλτον στην 15 θέση της εκκίνησης - ενώ ο Ρόσμπεργκ συνέχισε για να κατακτήσει μια άνετη πολ ποζίσιον.

Μιλώντας για την εξέλιξη της μάχης του τίτλου, ο πρωταθλητής του 2008 τόνισε: «Απομένει ένας σεβαστός αριθμός αγώνων για το πρωτάθλημα - προφανώς ο Νίκο πήρε άλλο ένα δώρο, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αύριο».

Θυμίζουμε ότι ο Ρούμπενς Μπαρικέλο το 2000 είχε κερδίσει -σε συνθήκες βροχής/στεγνού- έχοντας εκκινήσει 18, καθώς και ότι η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βροχή για το αυριανό GP Γερμανίας (Κυριακή 20/07, 15:00).

Η Mercedes GP εξήγησε ότι το δισκόφρενο ήταν καινούριο και το τοποθέτησε στο μονοθέσιο του Χάμιλτον λίγο πριν την πρωινή τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, ενώ εξέφρασε και την απορία της για το σημείο του ατυχήματος - διότι η «φουρκέτα» του «σταδίου», η στροφή 13, δεν απαιτεί τόσο βίαιο φρενάρισμα.

Εξηγώντας το ατύχημα, ο Χάμιλτον συνέχισε: «Πονάω λίγο, όμως έτσι γίνεται όταν έχεις ένα τέτοιο ατύχημα. Νομίζω ότι άκουσα πως [η ισχύς της πρόσκρουσης] έφτασε τα 30g ή κάτι τέτοιο. Όμως ακόμα κι αν είχα σπάσει κάτι, πάλι θα έτρεχα αύριο».

«Αυτά συμβαίνουν, για κάποιο λόγο συμβαίνουν πράγματα που μας στέλνονται για να μας δοκιμάσουν. Τα παιδιά (σ.σ.: οι μηχανικοί του) δούλεψαν σκληρά μέχρι αργά χθες το βράδυ, έκαναν σπουδαία δουλειά με τη ρύθμιση του αυτοκινήτου και μου έδωσε φανταστική αίσθηση στην πίστα. Και υποτίθεται ότι τα φρένα θα περνούσαν από πολλές δοκιμές, όπως και έγινε, συνεπώς νομίζω ότι είναι ένα λίγο ατυχές συμβάν. Ένα που σε βρίσκει απροειδοποίητα».

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Όταν οδηγείς έχεις 110% εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο, δεν στρίβεις με τη σκέψη ότι θα συμβεί κάτι - κι έτσι, όταν συμβαίνει, είναι ένα εντελώς απρόσμενο σοκ», κατέληξε ο Άγγλος.

Ρόσμπεργκ: «Προτιμούσα μια μάχη"

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, στο μεταξύ, μετά τον «περίπατό» του προς την πολ ποζίσιον είπε ότι θα προτιμούσε να την είχε κερδίσει έπειτα από μια κατά μέτωπον μάχη με τον Χάμιλτον: « Είναι σπουδαίο να είσαι στην πολ ποζίσιον στον αγώνα της πατρίδας σου, αλλά θα το προτιμούσα αν είχαμε μια ανοιχτή μάχη με τον Λιούις».

«Στο τέλος είμαι λίγο λιγότερο χαρούμενος, διότι ο Λιούις στο τέλος δεν είχε την ευκαιρία, αλλά γενικώς η μέρα ήταν φανταστική μέχρι τώρα. Δεν έμαθα λεπτομέρειες για το άλλο αυτοκίνητο. Δεν εφαρμόστηκε τίποτα έκτακτο στο δικό μου και ήμουν ελεύθερος να συνεχίσω να πιέζω".

«Σήμερα, όμως, δεν κερδίζεις βαθμούς και ο αγώνας αύριο θα είναι μεγάλος, και σημαντικός. Η θερμοκρασία θα είναι λίγο χαμηλότερη και αυτό θα κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα για τα ελαστικά. Είναι πολύ, πολύ μαλακά κι έτσι ο ρυθμός φθοράς τους είναι πολύ υψηλός. Θα παίξει ρόλο κι ο καιρός, επίσης, συνεπώς πρέπει να ανταποκριθούμε στις παραμέτρους όπως αυτές θα αλλάζουν», είπε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ