FORMULA 1

Βρέθηκε "ήρωας" για την Caterham

Βρέθηκε "ήρωας" για την Caterham

Ο Καμούι Κομπαγιάσι ανακοίνωσε πως θα αγωνιστεί στο τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι με την Caterham. Μπλέξιμο με τον παρτενέρ του.

Η Caterham παραμένει σε καθεστώς διαχείρισης, 230 υπάλληλοι απολύθηκαν με τον όρο πως θα επαναπροσληφθούν αν βρεθεί αγοραστής για την ομάδα.

Κι όμως η Caterham θα αγωνιστεί στο τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι την Κυριακή (23/11), καθώς μετά από σιγή αρκετών ημερών ο Καμούι Κομπαγιάσι αποδέχθηκε να οδηγήσει για τελευταία φορά το μονοθέσιο.

" Η ομάδα δουλεύει σκληρά και δεν εγκαταλείπει. Θα κάνουμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα για το μέλλον της ομάδας", τόνισε ο Ιάπωνας που επέστρεψε φέτος στη Φόρμουλα 1 μετά από ένα χρόνο αποχής.

Με απούσα τη Marussia η Caterham θα επιχειρήσει να τερματίσει στους βαθμούς, προκειμένου να αποσπάσει την 9η θέση και τα χρήματα που συνοδεύονται. Θυμίζουμε πως οι βαθμοί που θα μοιραστούν στο Άμπου Ντάμπι θα είναι διπλάσιοι. Τον ίδιο στόχο έχει και η πρώην ομάδα του Κομπαγιάσι, η Sauber.

Eν τω μεταξύ αναζητείται ο παρτενέρ του Κομπαγιάσι. Μετά την οριστική λύση της συνεργασίας με τον Μάρκους Έρικσον που πήγε στη Sauber και την άρνηση του Αντρέ Λότερερ να οδηγήσει το μονοθέσιο στο Άμπου Ντάμπι, η ομάδα έχει δικαίωμα να φέρει έναν άλλο οδηγό (σ.σ. μια ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τέσσερις οδηγούς στον αγώνα σε μια σεζόν).

Το μονοθέσιο θα καταλήξει, αν δεν έχει γίνει ήδη, σε οδηγό που θα πληρώσει για να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Σε δήλωση του στο Autosport ο Ισπανός Ρομπέρτο Μέρι είπε πως βάσει συμβολαίου, δικαιούται εκείνος τη θέση του Έρικσον.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ