FORMULA 1

Βόλτα στο Μονακό με τον Φάντζιο

Βόλτα στο Μονακό με τον Φάντζιο

Απολαύστε ένα video με τον "μαέστρο" Χουάν Μανουέλ Φάντζιο να οδηγεί στους στενούς δρόμους του Μονακό μια Ferrari D50.

Μonaco, 1964. Στα 53 του, ο Juan-Manuel Fangio έχει πια αποσυρθεί από τη Formula 1, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει ξεχάσει πως να οδηγεί σβέλτα ένα μονοθέσιο.

Στο video της εποχής μπορείτε να δείτε τον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να μας ξεναγεί στη διαδρομή του Πριγκιπάτου οδηγώντας μια Ferrari D50. Με ένα τέτοιο μονοθέσιο κατέκτησε τον 4ο τίτλο του το 1956 σημειώνοντας 3 νίκες (Buenos Aires, Silverstone, Nurbirgring).

Για την ιστορία, ο θρυλικός πιλότος νίκησε 2 φορές στο Monaco, το 1950, οδηγώντας μια Alfa Romeo 158 (η πρώτη νίκη της καριέρας του) και το 1957, με μία Maserati 250F.

Αν σήμερα, που τα μονοθέσια έχουν τόσα πολλά ηλεκτρονικά συστήματα και οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται μέσω paddles που βρίσκονται στο τιμόνι, θεωρείται μεγάλη πρόκληση για έναν πιλότο να κάνει μια σβέλτη και αλάνθαστη βόλτα στην διαδρομή του Πριγκιπάτου, τι να πει κανείς για εκείνη την εποχή. Ένα τεράστιο βολάν-καρατιμόνα, ένας λεβιές και πολλά κιλά... καρύδια.

Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από έναν εκπληκτικό πιλότο.

Παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο πλαγιολισθένει η Ferrari στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου, περνώντας δίπλα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα...

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

"Προβοκάτορας" ο Αlonso, λένε οι Ιταλοί

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Monaco

Σοκάρουν τα λόγια του Button

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ