FORMULA 1

Βοήθεια σε νέους "παίκτες" και τη Honda

GP AZERBAIJAN F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP AZERBAIJAN F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

H Liberty Media σκοπεύει να λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει αυξημένα επίπεδα ανταγωνισμού στον μαγικό κόσμο της Formula 1

Πολλά έχουν αλλάξει στη Formula 1 από τη μέρα που ανέλαβε τις τύχες της η Liberty Media. Και πολλά θα αλλάξουν τα επόμενα χρόνια καθώς είναι σαφές πως υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο που θα βοηθήσει την αύξηση του επιπέδου ανταγωνισμού άρα και του θεάματος που η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού προσφέρει στο κοινό.

Εντός αυτού του πλαισίου, ο αγωνιστικός διευθυντής του σπορ, Ross Brawn, τόνισε πως υπάρχει η πρόθεση να δοθεί βοήθεια στη Honda ώστε να μειώσει την ψαλίδα από τους άλλους κατασκευαστές.

"Δεν θα διαπραγματευτούμε με τη Honda σε μηχανολογικό επίπεδο. Δεν προτείνω να τους πούμε πώς να σχεδιάζουν την υβριδική τους μηχανή. Αν όμως μπορούμε να τους βοηθήσουμε να πετύχουν τους στόχους τους, τότε θα το κάνουμε. Αν η Honda στραφεί σε εμάς ζητώντας βοήθεια, η οποία θα είναι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, τότε θα τη δώσουμε. Αρκεί να μην προκύπτουν θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού", είπε ο Brawn μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό Autosport.

Αυτή η φιλοσοφία όμως, αφορά και το μακροπρόθεσμο πλάνο της Liberty αφού ήδη γίνονται εντατικές συζητήσεις για τη ρότα που θα πάρει το σπορ μετά το 2020. Και σε αυτόν τον χρονικό ορίζοντα, ο Brawn τονίζει την πρόθεση να δοθεί βοήθεια σε όποιο νέο κατασκευαστή θέλει να μπει στο παιχνίδι.

"Ενόψει τον νέων κανονισμών που θα ισχύουν από το 2020, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως οι νέοι κατασκευαστές που θα μπουν στο σπορ μετά την αλλαγή των κανονισμών, ίσως να χρειάζονται σε πρώτη φάση επιπλέον υποστήριξη. Αν για παράδειγμα είχαμε πάλι σύστημα με token, ένας νέος ‘παίκτης’ θα έπρεπε να έχει περισσότερα token εξέλιξης τα δύο πρώτα χρόνια. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν κάποια εταιρεία να μπει στην F1", είπε ο Βρετανός.

Photo credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ