FORMULA 1

Vettel: Τα βάζει με την ισορροπία και τους επικριτές

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the second practice session for the Australian Grand Prix in Melbourne, Australia, Friday, March 24, 2017. (AP Photo/Andrew Brownbill)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the second practice session for the Australian Grand Prix in Melbourne, Australia, Friday, March 24, 2017. (AP Photo/Andrew Brownbill) AP

Ο Sebastian Vettel μίλησε για την εικόνα της Ferrari στα ελεύθερα δοκιμαστικά και στάθηκε στην ισορροπία του μονοθεσίου του. Τι είπε για τους επικριτές.

Μπορεί στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης της Βαρκελώνης η Ferrari να έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο, ωθώντας πολλούς να τη χρίσουν φαβορί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2017, ωστόσο η πρώτη ημέρα δράση στην Αυστραλία τη βρήκε πάλι πίσω από τη Mercedes.

Ο Lewis Hamilton έκανε το δύο στα δύο και τα κόκκινα μονοθέσια δεν πλησίασαν πιο κοντά από το μισό δευτερόλεπτο.

Μιλώντας μετά το πέρας των δύο ενενηντάλεπτων περιόδων, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εντόπισε το πρόβλημα στην ισορροπία της SF70H. "Η ισορροπία του μονοθεσίου δεν ήταν αυτή που ήθελα, μπορούμε να κάνουμε σημαντικό βήμα προς τα εμπρός σε αυτόν τον τομέα. Γενικά το πρωί δεν κύλησε καλά για εμάς, είχαμε πολλά μικροπροβλήματα. Όμως η ομάδα τα πάει καλά και έχουμε πολλά που μπορούμε να βελτιώσουμε. Η ισορροπία του μονοθεσίου είναι το ένα από αυτά αλλά είμαι σίγουρος πως μπορούμε να βρούμε λύση μέχρι αύριο", είπε ο Γερμανός.

Εύλογα οι εκπρόσωποι των media, πράγμα που είδαμε και στη συνέντευξη Τύπου όπου παραβρέθηκε ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, έχουν αρχίσει την "πίεση". Μη ξεχνάμε τη σημασία που έχει η Ferrari για τους Ιταλούς, καθώς ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μία ομάδα. Είχαν γεννηθεί λοιπόν υψηλές προσδοκίες, που έχουν ήδη αρχίσει να αντικαθίστανται από αμφιβολίες. Η απάντηση του Vettel ήταν σαφής.

"Πολλοί που βρίσκονται απ’ έξω, σχηματίζουν τη δική τους γνώμη άσχετα με το τι τους λες. Προφανώς ήμασταν πολύ χαρούμενοι στις δοκιμές, οι χρόνοι μας ήταν καλοί αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Σημασία έχει το τι κάνεις στις επίσημες διαδικασίες. Σήμερα τα πράγματα ήταν οκ, η αίσθηση του μονοθεσίου ήταν καλή και δεν άλλαξαν πολλά. Όμως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης", σημείωσε ο 29χρονος.

Photo credits: (AP Photo/Andrew Brownbill)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ