FORMULA 1

Vettel: "Κρύβεται η Mercedes"

Großer Preis von Russland 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Russland 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

O οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel θεωρεί πως η Mercedes δεν "πάτησε γκάζι" στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής (28/04).

Μπορεί το σιρκουί του Σότσι να "ανήκε" τα προηγούμενα χρόνια στη Mercedes, ωστόσο φέτος η πρώτη ημέρα δράσης στο πλαίσιο του ρωσικού Grand Prix είχε ως πρωταγωνίστρια τη Ferrari. Η ιταλική ομάδα έκανε το δύο στα δύο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, με τους Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel να επικρατούν στο FP1 και το FP2 αντίστοιχα.

Ειδικά το απόγευμα, ο Γερμανός ήταν έξι δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από την πρώτη W08 EQ Power+ που ήταν αυτή του Valtteri Bottas, με τον Lewis Hamilton ακόμα πιο πίσω. Διαφορές που σύμφωνα με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, μαρτυρούν πως τα ασημί βέλη "έκρυβαν" την πραγματική δυναμική τους.

"Πιστεύω πως η Mercedes δεν έδειξε τη δυναμική της. Θα είναι μια χαρά στις επίσημες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα σιρκουί που τους βολεύει και είμαι σίγουρος πως θα είναι ανταγωνιστικοί αύριο. Υπάρχουν πολλά με τα οποία μπορείς να ‘παίξεις’, όπως το φορτίο καυσίμου, οι χαρτογραφήσεις του κινητήρα. Είμαι λοιπό σίγουρος πως δεν μας έδειξαν τι μπορούν να κάνουν. Άρα η διαφορά που βλέπετε στον πίνακα των χρόνων, δεν είναι αληθινή", είπε ο 29χρονος στη μεικτή ζώνη του Σότσι.

Μένει να δούμε αν στις κατατακτήριες δοκιμές του τέταρτου αγώνα της σεζόν, θα επιβεβαιωθεί η εκτίμησή του ή όχι…

Photo Credits: Mercedes AMG Media Site

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ