FORMULA 1

Vettel: "Ήμουν άπληστος"

Vettel: "Ήμουν άπληστος"

Ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel, περιγράφει το πως έχασε την pole position για το Grand Prix του Μονακό.

Μπορεί η Ferrari να έκανε το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μονακό «κλειδώνοντας» έτσι την πρώτη σειρά της εκκίνησης για τον σημερινό αγώνα, όμως σε αντίθεση με ότι συμβαίνει την τελευταία τριετία σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν ήταν ο Sebastian Vettel αυτός που πανηγύρισε.

Η pole position πήγε για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια και 129 Grand Prix στον Kimi Raikkonen, με τον Γερμανό να τον ακολουθεί με διαφορά μόλις 43 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Προφανώς, σε τέτοια επίπεδα μάχης, το παραμικρό λάθος είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξέρει τι πήγε στραβά.

"Το μονοθέσιό μας ήταν άριστο, πολύ καλό στην οδήγηση αλλά μάλλον πίεσα υπερβολικά στο Q3 και έχασα χρόνο στη στροφή 5. Στη δεύτερη προσπάθεια, στον δεύτερο τομέα της πίστας ήμουν μάλλον λίγο άπληστος. Κυνήγησα το παραπάνω και τελικά έχασα λίγο χρόνο", είπε ο Vettel στη μεικτή ζώνη,

Όσο για τον αγώνα, έχοντας 185 Grand Prix "στην πλάτη", ξέρει καλά πως στους απαιτητικούς δρόμους του Πριγκιπάτου το σημαντικότερο εφόδιο είναι η αρετή.

"Ξέρω τι πρέπει να κάνω στην πρώτη στροφή. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε. Η εκκίνηση είναι σημαντική, η πρώτη στροφή είναι σημαντική, κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Όμως η εκκίνηση είναι απλά το ξεκίνημα του αγώνα, όχι το τέλος του. Γνωρίζουμε πως η pole είναι σημαντική στο Μονακό αλλά θα δούμε τι θα συμβεί", είπε ο οδηγός της Scuderia.

Photo credits: Ferrari Media Site

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ