FORMULA 1

Vettel: "Δεν είχαμε team orders"

GP MONACO F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP MONACO F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Ο Sebastian Vettel πανηγύρισε στο Μονακό και αρνήθηκε ότι η επιτυχία του ήρθε βάσει απόφασης της Ferrari.

Ο Sebastian Vettel πανηγύρισε στο Μονακό την τρίτη φετινή του νίκη – μία νίκη που τον εδραιώνει στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς πλέον έχει προβάδισμα 25 πόντων έναντι του (έβδομου στο Πριγκιπάτο) Lewis Hamilton. Αυτή ήρθε χάρη σε προσπέρασμα μέσω… στρατηγικής επί του teammate του στη Ferrari, Kimi Raikkonen.

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν πανευτυχής ενώ ο Φινλανδός πολύ σοβαρός. Τόσο ο ίδιος, όσο και πολλοί άλλοι μίλησαν εύλογα για team orders ή έστω τακτική από πλευράς της ιταλικής ομάδας που τον ευνόησε. Ο Γερμανός προσπάθησε να διευκρινίσει πως είχαν τα πράγματα.

"Μιλήσαμε πριν τον αγώνα και τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Ο πρωτοπόρος έχει προτεραιότητα στη στρατηγική. Αν την είχα εγώ, το λογικό θα ήταν να έμπαινα εγώ για pit stop. Σήμερα τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά για εμένα και είναι κάτι που θα το δεχθώ. Δεν υπάρχει λόγος να πω ψέματα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Όμως κατανοώ πως εκείνος όχι.

Για μένα η στρατηγική είχε στόχο να μείνω μπροστά από τον Valltteri (Bottas) και κοντά στον Kimi. Ξαφνιάστηκα όταν βρέθηκα μπροστά του. Το να μείνεις περισσότερο στην πίστα, σήμερα αποδείχθηκε πως ήταν βολικό.

Όμως δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να προβλεφθεί πριν τον αγώνα. Όταν άκουσα τους χρόνους που έκανε ο Bottas, ένιωσα πως έπρεπε να πιέσω όσο μπορούσα και ξαφνιάστηκα που κατάφερα να βρω τόση ταχύτητα", είπε ο Vettel στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Πάντως, ακόμα κι αν η Ferrari μερολήπτησε υπέρ του Vettel, είναι εσωτερικό θέμα. Οι team orders δεν απαγορεύονται από τους κανονισμούς.

Photo credits: Ferrari Media Site

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ