FORMULA 1

Τρομακτικό ατύχημα με Alonso-Raikkonen

Τρομακτικό ατύχημα με Alonso-Raikkonen

Ο Kimi Raikkonen έχασε τον έλεγχο της Ferrari και χτυπήθηκε πίσω από τη McLaren του Fernando Alonso σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Οι δύο οδηγοί έφυγαν περπατώντας από το σημείο του ατυχήματος.

Επεισοδιακή η εκκίνηση του αυστριακού Grand Prix καθώς πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος του αγώνα είχαμε σοβαρό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο πρώην συνοδοιπόροι - o Fernando Alonso και ο Kimi Raikkonen.

Απ' ότι φαίνεται στο video, ο Φινλανδός που εκκινούσε από την 14η θέση και είχε βρεθεί 12ος, χάνει τον έλεγχο της Ferrari στην έξοδο της στροφής 2 και ο Ισπανός που βρισκόταν πίσω του -ήταν 19ος στο γκριντ και μέσα σε δύο στροφές είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στη 14η θέση- δεν μπορεί να τον αποφύγει.

Πέφτει πάνω του, η McLaren “καβαλάει” τo ιταλικό μονοθέσιο και τα δυο μαζί να σέρνονται για κάποια μέτρα στις μπαριέρες, στην άκρη της πίστας.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, με τους δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές που μέχρι πρότινος συνεργάζονταν στη Scuderia, να βγαίνουν μόνοι τους από τα κουφάρια των μονοθεσίων και να δίνουν το χέρι ο ένας στον άλλο.

Δείτε το video

Λίγο αργότερα, ο Raikkonen θα πει πως οι τροχοί του μονοθεσίου σπίναραν και πως κάτι ασυνήθιστο συνέβη με το μονοθέσιο. Ο Ισπανός από την πλευρά του θα πει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: “ Από τη 19η θέση στη 14η μέσα σε δυο στροφές… κατά τα άλλα… Ήταν αδύνατο να αποφύγω το μονοθέσιο του Kimi όταν έχασε τον έλεγχο… Χαρούμενος που είδα ότι όλοι είμαστε καλά”.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε αμέσως την εμφάνισή του στην πίστα μέχρι να απομακρυνθούν από το σημείο τα δύο μονοθέσια. Οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν ότι θα εξετάσουν το περιστατικό μετά το τέλος του αγώνα.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Pole-θρίλερ για Hamilton

Vettel με προβλήματα

T α είδε όλα ο Arrivabene

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ