FORMULA 1

Το τρομακτικό ατύχημα στην εκκίνηση του Αυστριακού GP του 2015

Το τρομακτικό ατύχημα στην εκκίνηση του Αυστριακού GP του 2015

Το Car and Driver θυμάται το τρομακτικό ατύχημα στο Αυστριακό GP του 2015 με πρωταγωνιστές τους Fernando Alonso και Kimi Raikkonen. (VIDEO)

To Αυστριακό GP του 2015 ξεκίνησε με επεισοδιακό τρόπο καθώς πριν τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου του αγώνα, δύο πρώην συνοδοιπόροι - o Fernando Alonso και ο Kimi Raikkonen ενεπλάκησαν σε ένα άκρως τρομακτικό ατύχημα που "έκοψε" την ανάσα του κοινού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Φινλανδός που εκκινούσε από την 14η θέση και είχε βρεθεί 12ος, έχασετον έλεγχο της Ferrari στην έξοδο της στροφής 2 και ο Ισπανός που βρισκόταν πίσω του -ήταν 19ος στο γκριντ και μέσα σε δύο στροφές είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στη 14η θέση- δεν μπόρεσενα τον αποφύγει.

Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει πάνω του, η McLaren να “καβαλήσει” τo ιταλικό μονοθέσιο και τα δυο μαζί να συρθούν για κάποια μέτρα στις μπαριέρες, στην άκρη της πίστας.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, με τους δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές που συνεργάστηκανστη Scuderia, να βγαίνουν μόνοι τους από τα κουφάρια των μονοθεσίων και να δίνουν το χέρι ο ένας στον άλλο.

Προληπτικά μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο της πίστας καθώς οι δυνάμεις που δέχθηκαν στιγμιαία κατά τη σύγκρουση μετρήθηκαν στα 34G.

Λίγο αργότερα, ο Raikkonen θα πει πως οι τροχοί του μονοθεσίου σπίναραν και πως κάτι ασυνήθιστο συνέβη με το μονοθέσιο.

Ο Ισπανός από την πλευρά του θα πει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: « Από τη 19η θέση στη 14η μέσα σε δυο στροφές… κατά τα άλλα… Ήταν αδύνατο να αποφύγω το μονοθέσιο του Kimi όταν έχασε τον έλεγχο… Χαρούμενος που είδα ότι όλοι είμαστε καλά». Mιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους τόνισε ότι την ώρα που ο Φινλανδός έχασε τον έλεγχο της Ferrari, ο ίδιος βρισκόταν 5 - 6 μέτρα πίσω του. « Ευτυχώς που δεν τον χτύπησα στο κεφάλι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Lewis Hamilton: Στυλ σε κίνηση...

Austrian GP Preview (VIDEO+ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

Ρεκόρ τελικής ταχύτητας από τον Bottas στο Baku

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ