FORMULA 1

Το σοκαριστικό ατύχημα του Magnussen στο SPA

Το σοκαριστικό ατύχημα του Magnussen στο SPA

Δείτε βίντεο από το τρομακτικό ατύχημα του Kevin Magnussen στο GP του Βελγίου στην πίστα του SPA, όπου ο Nico Rosberg με τη Mercedes κατάφερε να πάρει την 20η νίκη της καριέρας του και 6η φετινή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Μπορεί στο Βέλγιο ο Nico Rosberg με τη Mercedes να ξεκίνησε από την pole και να έφτασε πολύ εύκολα στην 20η νίκη της καριέρας του, αλλά ο αγώνας στο SPA ήταν πραγματικά άκρως επεισοδιακός. Από την πρώτη κιόλας στροφή La Source ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με πρωταγωνιστές τους Max Verstappen με την Red Bull και τις δύο Ferrari του Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel.

Ο νεαρός Ολλανδός έκανε κακή εκκίνηση και έπεσε πίσω από τις δύο Ferrari, ενώ ο Vettel από την εξωτερική έκλεισε την τροχιά του πιο πολύ απ' ό,τι θα έπρεπε χτύπησε τον Kimi και αυτός με την σειρά του τον Max που προσπαθούσε από την εσωτερική πατώντας σχεδόν και με τους τέσσερις τροχούς στο κερμπ να ανακτήσει τη θέση του.

Το σοκαριστικό ατύχημα του Magnussen στο SPA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

O Vettel έκανε τετ-α-κε, ο Kimi με τον Max κατέστρεψαν τις εμπρός πτέρυγές τους, ενώ στο μονοθέσιο του Raikkonen κόλλησε και ένα κομμάτι από κάτω και έπιασε φωτιά στη κατηφορική χωρίς ευτυχών να γίνει κάτι πιο σοβαρό. Όλοι φυσικά επέστρεψαν στα pits για τις απαραίτητες επισκευές ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα.

Πιο πίσω στον... τρελό πρώτο γύρο, ο Pascal Wehrlein χτύπησε από πίσω τον Jenson Button στην Les Combes, και τελικά και οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν. Στον δεύτερο γύρο ο Carlos Sainz είχε κλαταρισμένο ελαστικό στην ευθεία Kemmel και προσπαθούσε να συνεχίσει με την Toro Rosso μέχρι να φτάσει στα pit. Το ελαστικό όμως έσπασε την πίσω πτέρυγά του και τελικά εγκατέλειψε λίγο μετά την Les Combes.

Το σοκ ήρθε όμως στον 6ο γύρο όταν στην έξοδο της Eau Rouge, ο Kevin Magnussen έχασε τον έλεγχο της Renault με πολλά χιλιόμετρα προσπάθησε αρχικά με «ανάποδο» να διορθώσει αλλά τελικά το μονοθέσιό του με... σβούρες κατέληξε με το πίσω μέρος στα προστατευτικά καταστρέφοντάς τα πάντα και αποκαλύπτοντας τελικά της μπαριέρες! Η εικόνα και μόνο... έκοβε την ανάσα! Ευτυχώς ο Magnussen βγήκε αμέσως από το κατεστραμμένο στην κυριολεξία μονοθέσιο και παρότι κούτσαινε και έμοιαζε ζαλισμένος, υποβασταζόμενος από τους ανθρώπους της πίστας έφτασε στο ιατρικό αυτοκίνητο και από εκεί πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ευτυχώς δεν διαπιστώθηκε τίποτα το σοβαρό.

Το αποτέλεσμα ήταν τόσο η άμεση εμπλοκή του safety car, αλλά έπειτα από λίγους γύρους και η διακοπή του αγώνα για 17 λεπτά, μέχρι οι άνθρωποι της πίστας να αποκαταστήσουν εντελώς τη ζημιά στα προστατευτικά.

Για την ιστορία να πούμε ότι τον Nico Rosberg συμπλήρωσαν στο βάθρο ο Daniel Ricciardo με τη Red Bull και ο team-mate του Γερμανού Lewis Hamilton με τη δεύτερη Mercedes. Ο Βρετανός έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και από την 21η θέση τερμάτισε τελικά 3ος και παραμένει πρώτος στο πρωτάθλημα με διαφορά 9 βαθμών από τον Rosberg.

ΔΙΑΒΑΣΕΤ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Βελγίου - RACE: Rosberg στο... χάος του SPA!
GP Βελγίου - FP3: Ο «βασιλιάς» Kimi στο θρόνο του!
GP Βελγίου - FP2: Verstappen στο 1-2 της Red Bull!
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ