FORMULA 1

Το πόρισμα της FIA για τον Μπιανκί

Το πόρισμα της FIA για τον Μπιανκί

Η FIA εξέδωσε το πόρισμά της, περίπου 400 σελίδων, όσον αφορά στο σοβαρό ατύχημα του πιλότου της F1, Ζιλ Μπιανκί, στο GP της Ιαπωνίας, στις 5 Οκτωβρίου.

Το πόρισμα για το ατύχημα του 24άχρονου Γάλλου οδηγού, Ζιλ Μπιανκί, στη διάρκεια του ιαπωνικού Grand Prix στη Σουζούκα , εξέδωσε η 10αμελής επιτροπή της FIA, σύμφωνα με το οποίο δεν επιβράδυνε επαρκώς.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο Γάλλος οδηγός που τραυματίστηκε σοβαρά, "δεν επιβράδυνε επαρκώς για να αποφύγει την απώλεια ελέγχου του μονοθεσίου του. Επίσης αποκλείστηκε η ιδέα να εφαρμοστούν κλειστά cockpits στα μονοθέσια γιατί ένα τέτοιο μέτρο "δε θα είχε μετριάσει του τραυματισμούς του Μπιανκί και δεν θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα εξαιτίας των έντονων δυνάμεων που παράγονται σε μία σύγκρουση οχήματος 700 κιλών με ένα γερανό 6.500 και ταχύτητα των 125 χλμ/ώρα. ", αναφέρονται μεταξύ άλλων στις 396 σελίδες του πορίσματος της επιτροπής, μέλη της οποίας ήταν οι Ρος Μπράουν, Στέφανο Ντομενίκαλο, και Έμερσον Φιτιπάλντι. Επίσης αναφέρεται ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν σωστά στη Σουζούκα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ