FORMULA 1

Το μέλλον του Bottas είναι άγνωστο

Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland takes a curve followed by Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany during the Formula One Russian Grand Prix at the 'Sochi Autodrom' circuit, in Sochi, Russia, Sunday, April. 30, 2017. (AP Photo/Sergei Grits)
Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland takes a curve followed by Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany during the Formula One Russian Grand Prix at the 'Sochi Autodrom' circuit, in Sochi, Russia, Sunday, April. 30, 2017. (AP Photo/Sergei Grits) AP

Η διοίκηση της Mercedes AMG δεν παρασύρεται από τη νίκη του Bottas στο GP Ρωσίας.

Μπορεί ο Valtteri Bottas να ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του ρωσικού Grand Prix, κρατώντας πίσω του τις Ferrari σε έναν αγώνα όπου ο Lewis Hamilton δεν ήταν ανταγωνιστικός αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά για το μέλλον του στη Mercedes AMG. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ως αντικαταστάτης του Nico Rosberg είναι μονοετές και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί αν θα υπάρξει επέκταση του. Ακόμα κι αν με την εμφάνιση στο Σότσι κέρδισε πόντους

"Νομίζω πως το να συζητάμε τη θέση του στην ομάδα μετά από μόλις τέσσερις αγώνες είναι ανόητο. Πρέπει να του δοθεί χρόνος. Στις μικρότερες κατηγορίες είχε άριστα αποτελέσματα και όσες σεζόν ήταν στη Williams, δεν ηττήθηκε από τον teammate του. Τώρα σε αυτό το ρόλο έχει τον Lewis Hamilton. Και έχει καταφέρει να πάρει μία pole position και μία νίκη. Ειδικά στη Ρωσία, έδειξε πως η επιλογή μας ήταν σωστή", είπε ο Wolff.

Σίγουρα είναι νωρίς να μιλάμε γενικά για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα φέτος στη Mercedes. Η γερμανική ομάδα δεν έχει απόλυτη κυριαρχία, όπου να πρέπει μόνο να διαχειριστεί τους οδηγούς της. Έχοντας φέτος αντίπαλο δέος και με τη Ferrari να έχει ως πρώτο βιολί τον Sebastian Vettel, στους επόμενους αγώνες ίσως προκύψει η ανάγκη να επιλέξει και εκείνη ένα… άλογο για την κούρσα του τίτλου.

Και με μόλις 10 βαθμούς να χωρίζουν Hamilton-Bottas, ειδικά αν ο Φινλανδός επαναλάβει την επιτυχία της Ρωσίας στην Ισπανία, τότε θα αποκτήσουν πονοκεφάλους.

Photo credits: AP Photo/Sergei Grits

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ