FORMULA 1

Το φρικιαστικό ατύχημα του Kubica στον Καναδά

MONTREAL, QC - JUNE 10:  Robert Kubica of Poland and BMW-Sauber crashes during the Canadian Formula One Grand Prix at the Circuit Gilles Villeneuve on June 10, 2007 in Montreal, Canada.  (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
MONTREAL, QC - JUNE 10: Robert Kubica of Poland and BMW-Sauber crashes during the Canadian Formula One Grand Prix at the Circuit Gilles Villeneuve on June 10, 2007 in Montreal, Canada. (Photo by Paul Gilham/Getty Images) GETTY IMAGES

Για τον Robert Kubica ο Καναδάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις πιο ακραίες στιγμές που έχει βιώσει στην πορεία του στη Formula 1. Θυμηθείτε το φρικιαστικό ατύχημά του το 2007 (VIDEO).

Για τον Robert Kubica ο Καναδάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις πιο ακραίες στιγμές που έχει βιώσει στην πορεία του στη Formula 1.Από τον απόλυτο εφιάλτη του τρομακτικού ατυχήματος που είχε το 2007 μέχρι τις στιγμές ανείπωτης χαράς που βίωσεένα χρόνο αργότερα.

Το Circuit Gilles Villeneuve ήταν από αγαπημένα του Πολωνού, καθώς εκεί το 2008, ένα χρόνο δηλαδή μετά σοβαρό ατύχημα, σημείωσε την πρώτη και μοναδική νίκη της καριέρας του.

Εκείνο το ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα που έγινε στις 10 Ιουνίου του 2007 ήταντο πιο ανατριχιαστικό που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στη Formula 1.

Εκ πρώτης όψεως κανείς δεν πίστευε ότι ο Πολωνός θα έβγαινε αλώβητος από το κουφάρι της BMW Sauber, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Ήταν ο 27ος γύρος όταν η BMW Sauber F1.07 του Πολωνού έχασε την εμπρός αεροτομή σε επαφή που είχε με την Toyota του Jarno Trulli και άφησε τον δρόμο με 320km/h.

Το φρικιαστικό ατύχημα του Kubica στον Καναδά

Η συνέχεια ήταν τρομακτική. Το ανεξέλεγκτο μονοθέσιο έσκασε μετωπικά σε τσιμεντένιο τοίχο με 230km/h, ενώ ο ίδιος ένιωσε στιγμιαία 75 G. Δηλαδή, επιβράδυνε με δύναμη όσο 75 φορές το βάρος του!

Οι αστροναύτες αντέχουν μέχρι 12 G για λίγα λεπτά, αλλά στιγμιαία ένας οδηγός της F1 (ο Felipe Massa, επίσης στον Καναδά) έχει δεχθεί μέχρι και 115 G!

Ευτυχώς, τα πολύ υψηλά στάνταρ ασφαλείας που ισχύουν τα τελευταία χρόνια στη Formula 1 όχι μόνο τονκράτησαν στη ζωή, αλλά βγήκε από τα συντρίμμια του μονοθεσίου χωρίς ουσιαστικά να έχει πάθει τίποτα.

Δυστυχώς δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός τον Φλεβάρη του 2011 στο Ράλι που έπαιρνε μέρος όπου λίγο έλειψε να χάσει το δεξί του χέρι...

Στον επόμενο αγώνα, στην πίστα της Indianapolis, o Sebastian Vettel πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην F1 αντικαθιστώντας τον Πολωνό που έμεινε εκτός για έναν αγώνα μέχρι να συνέλθει από το σοβαρό ατύχημα. Ο Γερμανός τα πήγε περίφημα στον παρθενικό του αγώνα καταλαμβάνοντας την 7η θέση στις κατατακτήριες και τερματίζοντας 8ος στον αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο που είχε το ατύχημα ο Πολωνός έχουν γίνει αλλαγές με τον τοίχο να μεταφέρεται πιο κοντά στην πίστα ώστε να διασφαλιστεί ότι η γωνία πρόσκρουσης σε περίπτωση που συμβεί ανάλογο περιστατικό θα είναι πολύ μικρότερη. Επίσης, έχει τοποθετηθεί φράχτης ώστε τα συντρίμμια σε περίπτωση ατυχήματος να μην περνούν στην άλλη μεριά της φουρκέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

«Σε κρίση η Ferrari», λέει ο ιταλικός Τύπος
VIDEO: Hamilton και Bieber το "έκαψαν" στο Monaco
Πως ο Hamilton έφτασε στη νίκη στο Πριγκιπάτο (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ