FORMULA 1

To ατύχημα του Giovinazzi

Sauber driver Antonio Giovinazzi of Italy crashes into the wall during the qualifying session for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Saturday, April 8, 2017. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Sauber driver Antonio Giovinazzi of Italy crashes into the wall during the qualifying session for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Saturday, April 8, 2017. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Δείτε πως ο νεαρός Ιταλός έχασε τον έλεγχο της Sauber στις κατατακτήριες δοκιμές και κατέληξε στις μπαριέρες. (VIDEO)

Η πρώτη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix της Κίνας σημαδεύτηκε από το ατύχημα του Antonio Giovinazzi. Ο Ιταλός που για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα αντικαθιστά τον ανέτοιμο Pascal Wehrlein, έχασε τον έλεγχο της C36 στην δέκατη-έκτη και τελευταία στροφή της διεθνούς πίστας της Σαγκάης, καταλήγοντας στον τοίχο.

Αυτό είχε ως συνέπεια να περιοριστεί στην 15η θέση της κατάταξης αλλά και να βάλει… υπερωρίες στους μηχανικούς της Sauber ώστε να ετοιμάσουν το μονοθέσιό του ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

"Ήταν ένα απογοητευτικό φινάλε στις κατατακτήριες δοκιμές για εμένα. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι την τελευταία στροφή του τελευταίου μου γύρου. Ήμουν ήδη στο Q2 και βελτίωνα μάλιστα την επίδοση αλλά μάλλον πίεσα υπερβολικά. Πάτησα το γρασίδι στην έξοδο της τελευταίας στροφής και έχασα το πίσω μέρος του μονοθεσίου", είπε ο Ιταλός.

Ο 23χρονος τερμάτισε δωδέκατος στην Αυστραλία, στο ντεμπούτο του στον μαγικό κόσμο της Formula 1 και στοχεύει αύριο στους πρώτους του βαθμούς.

Δείτε σε βίντεο το ατύχημα του

Photo credits: AP Photo/Mark Schiefelbein

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ