FORMULA 1

Το απίστευτο λάθος του Bottas

Το απίστευτο λάθος του Bottas
WOLFGANG WILHELM FOR DAIMLER AG

O οδηγός της Mercedes πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία για μία ακόμα παρουσία στο βάθρο, όταν έχασε τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος στη Διεθνή Πίστα της Σαγκάης. (VIDEO)

Ακολουθώντας το αυτοκίνητο ασφαλείας στο πλαίσιο του Grand Prix Κίνας, ο Valtteri Bottas έκανε ένα ασυνήθιστο λάθος που του κόστισε πολύ. Ενώ ακολουθούσε τη συνηθισμένη διαδικασία συνεχών αλλαγών κατεύθυνσης για να κρατήσει τα ελαστικά του στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας, ο Φινλανδός έχασε τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος στη Διεθνή Πίστα της Σαγκάης. Έτσι έπεσε από τη δεύτερη θέση, στη δωδέκατη και τελικά τερμάτισε έκτος.

«Το παράκανα προσπαθώντας να κρατήσω ζεστά τα ελαστικά μου, ήμουν υπερβολικά επιθετικός, έκανα λάθος και έχασα τον έλεγχο. Μαζί πολλές θέσεις και χρόνο. Έπειτα ήταν δύσκολο για ένα χρονικό διάστημα να μπορέσω να κάνω τα ελαστικά μου να λειτουργούν ξανά. Όταν αυτό επιτέλους συνέβη, ο ρυθμός μου ήταν καλός. Όμως από ένα ανόητο δικό μου λάθος, χάσαμε πολλούς βαθμούς σήμερα», είπε ο Bottas στο sky sports.

Για τη Mercedes, το λάθος αυτό κόστισε πολύτιμους βαθμούς καθώς ο Φινλανδός φλέρταρε με το βάθρο. Παρόλα αυτά παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας κατασκευαστών, έστω και με το ισχνό προβάδισμα του ενός πόντου.

Μετά τον αγώνα, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής εταιρείας, Toto Wolff, προσπάθησε να στηρίξει τον οδηγό του.

«Τέτοια λάθη συμβαίνουν και στους καλύτερους. Γλιστρούσε και έχασε τον έλεγχο, καταστρέφοντας τον αγώνα του. Όμως πρέπει να το ξεπεράσει. Ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας της σεζόν, έχουμε άλλους 18. Πρέπει να αναλύσει τι συνέβη και μετά να το ξεχάσει. Έχει το χαρακτήρα για να ανακάμψει», τόνισε ο Αυστριακός.

Δείτε το λάθος του Bottas…

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ