FORMULA 1

Τι σετ ελαστικών έχουν μείνει σε κάθε οδηγό;

Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. 
Thursday 13 April 2017.
World Copyright: Zak Mauger/LAT Images
ref: Digital Image _56I9087
Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. Thursday 13 April 2017. World Copyright: Zak Mauger/LAT Images ref: Digital Image _56I9087 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, η Pirelli παρουσιάζει πόσα σετ από κάθε γόμα έχει διαθέσιμα για τον αγώνα ο κάθε οδηγός.

Η ώρα του δεύτερου Grand Prix στους δρόμους του Μπακού, της πρωτεύουσας δηλαδή του Αζερμπαϊτζάν, πλησιάζει. Ομάδες και οδηγοί ετοιμάζονται για τον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και ένας παράγοντας που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβασή του, είναι τα ελαστικά.

Όχι μόνο βάσει επιλογών κάθε οδηγού αλλά κι επειδή η διαχείρισή τους και η στρατηγική που αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα, μπορεί εύκολα να αποδειχθεί θριαμβευτική ή αποτυχημένη. Βλέπετε με τις μπαριέρες τόσο κοντά, έτοιμες να τιμωρήσουν κάθε λάθος, είναι πολύ πιθανό να έχουμε κάποιο αυτοκίνητο ασφαλείας σε στιγμή που ενδεχομένως να αλλάξει όλη τη ροή του Grand Prix.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Pirelli εκτιμά πως η στρατηγική ενός μόνο pit stop είναι η καλύτερη. Οι δέκα πρώτοι θα εκκινήσουν με τα ελαστικά πολύ μαλακής γόμας (με τα κόκκινα διακριτικά) με τα οποία σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους τους στο Q2 ενώ δεν αποκλείεται να δούμε εναλλακτικές στρατηγικές από οδηγούς που βρίσκονται πιο πίσω στο grid. Το πιθανότερο πλάνο όμως είναι η εκκίνηση με super soft και μία στάση για αλλαγή σε soft. Η πιο μαλακή εκ των δύο είδαμε έως τώρα πως μπορεί να βγάλει 25 γύρους (το απέδειξαν Bottas και Massa) ενώ εκτιμάται από την Pirelli πως η διαφορά σε απόδοση ανάμεσα στις δύο γόμες, είναι περίπου στο ένα δευτερόλεπτο ανά γύρο.

Όμως πόσα σετ και ποιας γόμας έχει στη διάθεσή του κάθε οδηγός; Στη Mercedes έχουν από ένα πατημένο σετ μέσης γόμας που δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί, από ένα φρέσκο σετ μαλακής γόμας που σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί (κάθε οδηγός υποχρεούται να χρησιμοποιήσει ελαστικά δύο διαφορετικών γομών) και τέσσερα πολύ μαλακής. Μόνο που ο pole man Lewis Hamilton έχει τρία χρησιμοποιημένα και ένα φρέσκο ενώ του teammate του, Valtteri Bottas, είναι όλα πατημένα.

Στη Ferrari, οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen έχουν ακριβώς τις ίδιες επιλογές ενώ στη Red Bull Racing ο Daniel Ricciardo είναι ο μοναδικός οδηγός που εκκινεί στις πρώτες πέντε σειρές του grid και έχει στη διάθεσή του δύο ολοκαίνουρια σετ πολύ μαλακής γόμας.

Ας δούμε αναλυτικά τις διαθέσιμες επιλογές...

Τι σετ ελαστικών έχουν μείνει σε κάθε οδηγό;

Παρακολουθείστε το GP του Αζερμπαϊτζάν μέσα από το LIVE του Sport24.gr.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ