FORMULA 1

Τι λέει ο Ricciardo για το νέο συμβόλαιο του Verstappen

Τι λέει ο Ricciardo για το νέο συμβόλαιο του Verstappen

Ο Αυστραλός, Daniel Ricciardo, κάθε άλλο παρά νιώθει αρνητισμό που ανανεώθηκε πρώτα το συμβόλαιο του teammate του.

Με το συμβόλαιο του Daniel Ricciardo με τη Red Bull Racing να ολοκληρώνεται στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, θα περίμενε κανείς πως η ανανέωση αυτής της συμφωνίας θα αποτελούσε προτεραιότητα για τους "ταύρους". Κι όμως, πριν μερικές μέρες ήρθε η είδηση της μονοετούς επέκτασης του συμβολαίου του άλλου οδηγού της, του Max Verstappen, που ήταν δεσμευμένος έως και το 2019.

Παρότι αυτό ξένισε σε πολλούς, ίσως και στον ίδιο τον Αυστραλό, μιλώντας στο περιθώριο του Grand Prix στο Μεξικό παρουσίασε γιατί αυτή ήταν θετική εξέλιξη για εκείνον.

"Δεν πιστεύω πως αυτή η εξέλιξη με πλήγωσε με οποιοδήποτε τρόπο. Αντίθετα, νομίζω πως ισχυροποίησε τη θέση μου. Αν ο Max ήταν στο ραντάρ των Ferrari ή Mercedes, τότε πλέον αποτελεί έναν λιγότερο υποψήφιο για τις θέσεις αυτές. Και προφανώς η Red Bull έχει δηλώσει πως θέλει να συνεχίσει να έχει και τους δυο μας στις τάξεις της. Σίγουρα λοιπόν δεν ήταν αρνητική εξέλιξη για εμένα και νομίζω πως πλέον μπορώ να έχω και περισσότερη υπομονή. Θα έχω και το χρονικό περιθώριο να δω πως θα εξελιχθεί το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, που θα βρισκόμαστε σε επίπεδα ανταγωνιστικότητας με τη Red Bull και μετά να πάρω τις αποφάσεις μου. Δεν θα τραβήξω σκανδάλη ή θα κάνω κάτι βιαστικά. Θα ήταν πιο λογικό να πάρω το χρόνο μου", είπε ο Ricciardo.

Η Ferrari θα έχει και το 2018 ως επίσημο οδηγικό δίδυμο του Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen ενώ η Mercedes τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas. Όταν θα μπορεί να «απελευθερωθεί» ο Ricciardo θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Kimi ενώ προς το παρόν, στα «ασημί βέλη» οι θέσεις για το 2019 παραμένουν κενές. Έτσι ο Ricciardo θα μπορούσε να μεταπηδήσει και στις δύο ομάδες όπου πιστεύει πως θα μπορούσε να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο.

"Θεωρώ πως οι εμφανίσεις του καθενός μιλούν από μόνες τους. Αν χρησιμοποιήσουμε ως παραδείγματα τους Kimi (Raikkonen) και Valtteri (Bottas), πλέον απλά βοηθούν τους Lewis και Seb, γιατί δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε κι εκείνοι τον τίτλο", είπε ο οδηγός από το Περθ.

Μέχρι τότε όμως, πως θα είναι τα πράγματα στη Red Bull Racing. Θα υπάρχει εύνοια προς το πρόσωπο του Verstappen; "Όχι, τουλάχιστον δεν το βλέπω εγώ έτσι. Μέχρι τώρα είχαμε ισότητα στην ομάδα. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι έτσι γιατί δεν θέλω να βάλω στο μυαλό μου πράγματα που ενδεχομένως να μην υπάρχουν. Αντιλαμβάνομαι όμως πως αν καταφέρουν να τον κάνουν τον νεότερο παγκόσμιο πρωταθλητή στην ιστορία, θα ήταν σημαντικό για τη Red Bull. Και το κατανοώ. Όμως αν πιστεύω πως θα τον βοηθήσουν αντί να βοηθήσουν εμένα; Όχι, δεν το πιστεύω. Ειδικά τώρα, που έχουμε να κερδίσουμε τίτλο από το 2013, θα ήταν εκστασιασμένοι άσχετα με το ποιος από τους δυο μας θα έπαιρνε πρωτάθλημα", ξεκαθάρισε ο Ricciardo.

Photos credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ