FORMULA 1

"Θυγατρική" της Ferrari η Sauber

Marcus Ericsson (SWE) Sauber F1 Team. 
Hungaroring Circuit.
Marcus Ericsson (SWE) Sauber F1 Team. Hungaroring Circuit. WRI2

Ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, εξηγεί με πιο τρόπο η συνεργασία με τη Sauber θα βοηθήσει τους νέους οδηγούς της Scuderia.

Η απόφαση της Sauber να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Honda για παροχή υβριδικών μηχανών από το 2018 και μετά, μόνο τυχαία δεν ήρθε. Ο νέος της διευθυντής, ο Fred Vasseur, δούλεψε πάνω σε άλλη βάση και έτσι εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ελβετικής ομάδας που ως πρώτο στόχο, έχει τη βιωσιμότητα.

Εξασφάλισε νέο, πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ferrari για την παροχή υβριδικών μηχανών αλλά χωρίς αυτό να έχει καμία σχέση με ότι συμβαίνει φέτος. Αυτή τη σεζόν οι C36 παίρνουν ώθηση από κινητήρα προδιαγραφών 2016, πράγμα που αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα. Όμως από του χρόνου θα έχουν σύγχρονες υβριδικές μηχανές.

"Θυγατρική" της Ferrari η Sauber

Το αντάλλαγμα θα είναι να προσφέρουν θέσεις οδηγού σε ταλέντα προερχόμενα από την οικογένεια της Ferrari, με τους Charles Leclerc και Antonio Giovinazzi να φέρονται ως φαβορί. Ο πρόεδρος της Ιταλικής ομάδας, Sergio Marchionne, βρέθηκε στη Βουδαπέστη για το ουγγρικό Grand Prix και μίλησε σχετικά.

"Η παροχή υβριδικών μηχανών στη Sauber θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε κάτι σαν junior ομάδα για τους νέους σε ηλικία οδηγούς μας. Έχουμε δύο σπουδαία ταλέντα αλλά για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μέλλον στη Ferrari, πρέπει να έχουν την ευκαιρία για δοκιμαστούν αλλού. Χρειαζόμαστε χώρο για εκείνους άρα είναι μία πολύ καλή ιδέα και δουλεύουμε πάνω σε αυτή. Έχουμε δύο εξαιρετικούς οδηγούς που πρέπει να βρουν θέση στην F1", είπε ο Marchionne.

Photo credits: Sauber F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ