FORMULA 1

Θρίαμβος Hamilton!

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 10:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates his win by crowdsurfing with the fans during the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 10, 2016 in Northampton, England.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 10: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates his win by crowdsurfing with the fans during the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 10, 2016 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Lewis Hamilton θριάμβευσε στο Silverstone σημειώνοντας την τέταρτη νίκη του στην ιστορική πίστα και 47η συνολικά στην καριέρα του.

Μια εντυπωσιακή εμφάνιση για τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή που συνοδεύτηκε μάλιστα από το τρίτο grand chelem της καριέρας του (pole position, νίκη χωρίς να χάσει σε κανένα σημείο του αγώνα την 1η θέση και ταχύτερος γύρος αγώνα).

Αν μάλιστα η παράδοση συνεχιστεί τότε ο Βρετανός στο τέλος της χρονιάς θα στεφθεί για ακόμα μια φορά Πρωταθλητής, καθώς και τις τρεις προηγούμενες φορές που νίκησε το βρετανικό GP (2008, 2014, 2015) στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Nico Rosberg ωστόσο βρίσκεται από διερεύνηση καθώς 5 γύρους πριν το τέλος εντοπίστηκε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων της Mercedes και οι άνθρωποι της ομάδας τους έδωσαν οδηγίες ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Συγκεκριμένα τον προέτρεψαν να μην χρησιμοποιεί την έβδομη ταχύτητα. Τέτοιου είδους οδηγίες απαγορεύονται και για το λόγο αυτό οι αγωνοδίκες ελέγχουν το θέμα.

Άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Max Verstappen που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Ολλανδός ήταν ο μόνος πιλότος σήμερα που μπορούσε να απειλήσει τις Mercedes. Στον 16ο γύρο μάλιστα έκανε και την προσπέραση του αγώνα περνώντας από εξωτερική στην Becketts τον Rosberg στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Ο πιτσιρικάς άντεξε για αρκετή ώρα, αλλά όταν άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πίσω λάστιχα, λόγω φθοράς, επέτρεψε στον Rosberg να τον πλησιάσει και τελικά να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, περνώντας από εξωτερική στη Stowe.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Daniel Ricciardo χωρίς να απειλεί και να απειλείται, ενώ ο Kimi Raikkonen ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει σήμερα η Ferrari σε έναν αγώνα που είχε εφιαλτική εξέλιξη για τους Ιταλούς. Ο δε Vettel έχει ήδη κάνει deleate από το σκληρό του δίσκο τον σημερινό αγώνα τερματίζοντας μετά βίας στην 9η θέση, έχοντας κάνει αρκετά λάθη και έχοντας δεχθεί ποινή 5” γιατί έβγαλε εκτός πίστας τον Massa την ώρα που πάλευαν για τη 10η θέση. Το γεγονός ότι τερμάτισε 91” πίσω από το νικητή τα λέει όλα…

Ο Daniil Kvyat, της Toro Rosso, συμπλήρωσε τη βαθμολογούμενη 10άδα.

Μια νίκη μακριά από τους Clark - Prost o Hamilton επί Βρετανικού εδάφους...

Υπό διερεύνηση ο Rosberg...

Τρίτη σερί νίκη για τον Hamilton στο Silverstone, τέταρτη συνολικά στην καριέρα του...

Η Mercedes ενημερώνει μέσω team-radio τον Rosberg για πρόβλημα στο κιβώτιο και του δίνει οδηγίες τι να κάνει, κάτι που απαγορεύεται. Οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν το θέμα μετά το τέλος του αγώνα.

Γι' αυτή του την ενέργεια δέχθηκε ποινή 5" ο Vettel...

Ο Rosberg παίρνει το αίμα του πίσω, περνώντας από εξωτερική τον μαχητικό Verstappen.

Vettel Vs Kvyat την ώρα που μάχονται για τη 10η θέση σε… τρυφερό ενσταντανέ.

Εντυπωσιακές… πιρουέτες από τον Alonso που βρισκόταν στη 10η θέση.

Τετακέ για τον Vettel που ήταν ο πρώτος που έβαλε slicks…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Μ. Βρετανίας - QP: Κυριαρχία Hamilton
Το πόρισμα της Pirelli για το κλατάρισμα του Vettel
British GP Preview (Γραφήματα)
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ