FORMULA 1

Three peat για τον Χάμιλτον

Three peat για τον Χάμιλτον

Την τρίτη του pole position σε ισάριθμους αγώνες φέτος εξασφάλισε στη Σανγκάη ο Λιούις Χάμιλτον. Δεύτερος θα εκκινήσει ο Ρόσμπεργκ, στην τρίτη θέση ο Φέτελ.

Μία από τα ίδια είχαμε και στη Σανγκάη, αφού και στο τρίτο φετινό Grand Prix, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να είναι δεύτερος και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να εκπροσωπεί τη Ferrari στην τρίτη θέση.

Ο Χάμιλτον πήρε την 41η pole position της καριέρας του για μόλις 42 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον ομόσταυλό του στη Mercedes και θα εκκινήσει το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (12/04, 09:00) από την 1η θέση, με στόχο να επιστρέψει στις νίκες.

Ακολούθησαν οι Williams με τον Φελίπε Μάσα να είναι τέταρτος και τον Βάλτερι Μπότας να πλασάρεται στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον συμπατριώτη του, Κίμι Ράικονεν.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Ντάνιελ Ρικιάρντο, Ρομάν Γκροζάν, Φελίπε Νασρ και Μάρκους Έρικσον.

Οι ελπίδες της McLaren για ένα καλό πλασάρισμα στο γκριντ αποδείχθηκαν φρούδες, με τους Τζένσον Μπάτον και Φερνάντο Αλόνσο να ολοκληρώνουν νωρίς νωρίς τις υποχρεώσεις τους στη διαδικασία. Ο Βρετανός θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 17η θέση και ο Ισπανός από την 18η.

Μόνο οι πιλότοι της Manor ήταν πιο αργοί από το δίδυμο της McLaren Honda, αλλά κατάφεραν να σημειώσουν χρόνους εντός του 107% του καλύτερου χρόνου του Q1 και έτσι για πρώτη φορά φέτος θα βρεθούν και οι δύο στη σχάρας εκκίνησης του αγώνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών:

Three peat για τον Χάμιλτον
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ