FORMULA 1

Το...κράτησε ο Ρόσμπεργκ;

Το...κράτησε ο Ρόσμπεργκ;

Ακραίες εικασίες ότι ο Ρόσμπεργκ διατάχθηκε να παραχωρήσει τη νίκη του Ιταλικού GP στον Χάμιλτον, ως μέρος της τιμωρίας για τη σύγκρουση που προκάλεσε στο Σπα.

Ένα ακραίο σενάριο κυκλοφορεί ως φήμη τόσο στα blogs της Formula 1 όσο και το πάντοκ της Μόντσα, ότι ο Νίκο Ρόσμπεργκ χάρισε τη νίκη του σημερινού GP Ιταλίας στον Λιούις Χάμιλτον - κάνοντας με αληθοφανή τρόπο τα δύο υποτιθέμενα εσκεμμένα λάθη του στα φρένα της κεντρικής ευθείας.

Το σενάριο συνωμοσίας αναφέρει ότι ο Ρόσμπεργκ αναγκάστηκε από τη Mercedes GP να χαρίσει τη νίκη στον Χάμιλτον, ως μέρος μιας κρυφής τιμωρίας για τη σύγκρουση που προκάλεσε με τον Χάμιλτον στο Βελγικό GP και ως αποζημίωση για το βαθμολογικό κέρδος που αποκόμισε εκεί.

Πιο ακραίες απόψεις, αναφέρουν ότι η ανάλαφρη και σχετικά χαρούμενη διάθεση του Ρόσμπεργκ μετά το τέλος ενός αγώνα –που βεβαίως δεν ταιριάζει σε έναν οδηγό που έχασε εξαιτίας δύο δικών του οδηγικών λαθών- ίσως να καταμαρτυρά ότι ο Γερμανός γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα έπρεπε να δώσει τη νίκη στον Χάμιλτον!

« Μόνο ένα παρανοϊκό μυαλό σκεφτόταν κάτι τέτοιο» είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes-Benz, Τότο Βολφ. « Αν ήταν δική μας ιδέα, τότε την εκτελέσαμε απίθανα καλά!», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο δύσκολο ως αδύνατο εγχείρημα να στήσεις μια ολόκληρη πλεκτάνη στην τόσο περίπλοκη και απρόβλεπτη σύγχρονη Formula 1.

Ο Αυστριακός συνέχισε: « Ο Νίκο βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση, επειδή ο Λιούις ήταν τόσο γρήγορος χθες και μπορούσατε να δείτε το ίδιο και σήμερα. Προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τα πίσω φρένα [του Ρόσμπεργκ] και μεταφέραμε λίγο πιο μπροστά την κατανομή της πέδησης. Φρέναρε βίαια και έχασε το σημείο φρεναρίσματος. Ήταν παράξενο, και δεν υπάρχει μηχανικό πρόβλημα πίσω από αυτό».

Στη συνέχεια, στη συνέντευξη της Mercedes, ο Ρόσμπεργκ επίσης αρνήθηκε αυτή την ακραία θεωρία: « Το άκουσα κι εγώ, αλλά για ποιο λόγο να έκανα κάτι τέτοιο επίτηδες; Δεν υπάρχει κανένας πιθανός λόγος. Αν η ομάδα σε διατάξει να το κάνεις τότε το κάνεις, αλλά δεν υπήρχε κανένας λόγος για την ομάδα να μου ζητήσει να αλλάξω θέσεις ή κάτι τέτοιο».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ