FORMULA 1

Θέλει V10 κινητήρες ο Verstappen

Ενώ οι συζητήσεις για το μέλλον της F1 καλά κρατούν, ο οδηγός της Red Bull Racing εναρμονίζεται με τα θέλω του κοινού.

Τι κι αν ο ίδιος ήταν μικρό παιδάκι την τελευταία φορά που η Formula 1 χρησιμοποιούσε V10 κινητήρες; Ο Max Verstappen τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των εν λόγω μονάδων στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, λίγα 24ωρα μετά τη συνάντηση κορυφαίων στελεχών ομάδων, αυτοκινητοβιομηχανιών και της παγκόσμιας ομοσπονδίας, σχετικά με το μέλλον του σπορ.

Ενώ όλοι αναπολούμε τον εκκωφαντικό θόρυβο του παρελθόντος, όλοι καταθέτουν τις δικές τους ιδέες και παρότι οι συγκεκριμένοι κινητήρες έχουν να χρησιμοποιηθούν από το 2005, είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς – τόσο ανάμεσα στους θεατές όσο και ανάμεσα στους οδηγούς.

"Νομίζω πως θα ήταν πολύ καλό να είχαμε πάλι V10 κινητήρες ή κάτι παρόμοιο. Είχαν υπέροχο ήχο. Οι σημερινές υβριδικές μηχανές μπορεί να είναι καλές για εμένα που βρίσκομαι μέσα στο μονοθέσιο αλλά καθόλου εντυπωσιακές για τους θεατές – ειδικά αν τις συγκρίνει κανείς με τους V10 ή τους V12", είπε ο οδηγός της RBR στο motorsport.com.

Μάλιστα ο Ολλανδός κοίταξε και πολύ πέρα από το 2021, συγκεκριμένα έφτασε στο… 2032, καταθέτοντας τη δική του πρόταση σχετικά με ενδεχόμενη "ηλεκτροποίηση" της Formula 1, στα πρότυπα της Formula E.

"Ας κρατήσουμε τα πράγματα ως έχουν για τα επόμενα 15 χρόνια. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Και μετά, μπορούν να κάνουν τα μονοθέσια εντελώς ηλεκτρικά. Τότε θα κάνω πια άλλα πράγματα. Έχω κάποια στο μυαλό μου αλλά προφανώς αυτά είναι ακόμα πολύ μακριά. Ας ελπίσουμε να χρησιμοποιούμε βενζινοκινητήρες μέχρι τότε. Και μάλιστα κινητήρες που να κάνουν πολλή φασαρία", τόνισε ο Verstappen.

Photo credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ