FORMULA 1

Θέλει να βγει από τις σκιές ο Bottas

Θέλει να βγει από τις σκιές ο Bottas

O οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas, έχει υψηλές φιλοδοξίες και στο μυαλό του ακόμα και το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ζυγίζοντας καταστάσεις και πράγματα στην εκκίνηση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, θα περίμενε κανείς πως στη Mercedes-Benz ο Lewis Hamilton θα είχε το πάνω χέρι έναντι του νεοφερμένου Valtteri Bottas. Τόσο λόγω της πολυετούς παρουσίας του στην ομάδα όσο και λόγω του γεγονότος πως ο νέος του teammate υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.

Όμως στο φινάλε του… πρώτου ημιχρόνου της σεζόν, μετά δηλαδή από 11 εκ των 20 αγώνων, ο Bottas δείχνει πως ήρθε έτοιμος! Είναι τρίτος στη βαθμολογία οδηγών, μόλις 19 πόντους πίσω από τον Hamilton (δηλαδή σε απόσταση βολής) και 33 πίσω από τον πρωτοπόρο Sebastian Vettel. Και μετά τις δύο έως τώρα νίκες του, πιστεύει πως μπορεί να επικρατήσει των προαναφερθέντων!

"Ναι, μπορώ να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής φέτος. Απομένουν εννέα αγώνες και πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω τους Lewis και Sebastian. Τους έχω κερδίσει ήδη και τους δύο φέτος. Βελτιώνομαι συνεχώς, δεν έχω ταβάνι. Και δεν θα έλεγα ποτέ πως ένας αντίπαλός μου είναι καλύτερος από εμένα. Πιστεύω στον εαυτό μου", είπε ο Bottas στη Sport Bild.

Θέλει να βγει από τις σκιές ο Bottas

Ο 27χρονος έχει βοηθήσει όποτε κρίθηκε απαραίτητο τον Hamilton, όμως στον προηγούμενο αγώνα, στην Ουγγαρία, καρπώθηκε του fair play από τον Βρετανό. Τον είχε αφήσει να περάσει ώστε ο Hamilton να επιδιώξει να «επιτεθεί» στις προπορευόμενες Ferrari, με την προϋπόθεση να πάρει πίσω τη θέση αν δεν τα καταφέρει ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Όπες και εγένετο.

"Δεν θα το έκανε αυτό οποιοσδήποτε teammate αλλά από την άλλη πλευρά, θα ήμουν πολύ θυμωμένος αν ο Lewis δεν τηρούσε τη συμφωνία. Η ομάδα το έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή, ότι μας αντιμετωπίζει και σέβεται το ίδιο. Έχουμε τον ίδιο εξοπλισμό, άρα δεν υπάρχει Νο1 και Νο2 οδηγός και τους εμπιστεύομαι πως έτσι έχουν τα πράγματα. Μάχομαι για τον παγκόσμιο τίτλο, για τη δική μου καριέρα. Δεν θέλω να είμαι στη σκιά του Lewis", είπε ο Φινλανδός.

Photo credits: Mercedes F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ