FORMULA 1

Θέλει να κρατήσει Ricciardo-Verstappen η RBR

Θέλει να κρατήσει Ricciardo-Verstappen η RBR

Η Red Bull Racing θα κάνει ό,τι μπορεί για να επεκτείνει τα συμβόλαια συνεργασίας με τους Daniel Ricciardo και Max Verstappen.

Πίστη στο ταλέντο και την αξία των δύο οδηγών της δείχνει η Red Bull Racing, που σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Christian Horner, θέλει να διατηρήσει για αρκετά ακόμα χρόνια στις τάξεις της τους Daniel Ricciardo και Max Verstappen. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι ισχύει για καθέναν εκ των δύο πιλότων της αυστριακής ομάδας.

Ο Αυστραλός αναδείχθηκε από τη Junior Team της αυστριακής εταιρείας και κάνοντας το… αγροτικό του στην HRT στο δεύτερο μισό του 2011, μετά πέρασε δύο σεζόν στη Scuderia Toro Rosso, προτού προαχθεί στη Red Bull Racing. Εκεί έβαλε εξ αρχής δύσκολα στον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel και παρότι στην υβριδική εποχή της Formula 1 ο συνδυασμός RBR-Renault δεν ήταν στα καλύτερά του, ο Αυστραλός έχει πανηγυρίσει 5 νίκες και 27 βάθρα.

Από την άλλη ο Verstappen αναρριχήθηκε ταχέως στις μικρές κατηγορίες και η Red Bull κατάφερε να τον εντάξει στην "οικογένειά" της τάζοντάς του θέση στην Toro Rosso. Βρέθηκε εκεί μόλις στα 17 του, έδειξε την αξία του και όταν αιφνιδίως πήρε τη θέση του Daniil Kvyat στην RBR ενώ είχε ήδη αρχίσει η επόμενη σεζόν, ο Ολλανδός βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μόλις στον πρώτο του αγώνα με τη νέα του ομάδα (Ισπανία, 2017). Στη Μαλαισία έκανε τις νίκες του δύο και είναι ο νεότερος νικητής στην ιστορία της Formula 1.

Θέλει να κρατήσει Ricciardo-Verstappen η RBR
2017 GETTY IMAGES

Αμφότεροι είναι περιζήτητοι αλλά ο Ricciardo έχει συμβόλαιο που αφορά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 ενώ ο Verstappen και σε εκείνο του 2019. Όμως οι ταύροι, θέλουν να τους πείσουν να μείνουν και πέρα από αυτά.

"Το συμβόλαιο του Daniel ολοκληρώνεται στο τέλος του 2018, μετά από πέντε χρόνια. Όμως είναι ξεκάθαρο από πλευράς μας πως θέλουμε να διατηρήσουμε το ίδιο οδηγικό δίδυμο, θα έλεγα έως το 2020", είπε ο Horner σε δηλώσεις που φιλοξενούνται στο planetf1.com.

Αν δεν τα καταφέρει η Red Bull και ένας εκ των δύο αποφασίσει να πάει στη Ferrari ή τη Mercedes, η λύση είναι έτοιμη. Ακούει στο όνομα Carlos Sainz και παρότι από τον επόμενο αγώνα, το GP ΗΠΑ και μέχρι το τέλος του 2018 θα τρέχει με τα χρώματα της Renault, έχει πάει εκεί ως "δανεικός".

"Θέλαμε να διατηρήσουμε στις τάξεις μας τον Carlos, καθώς θα είναι βασική επιλογή αν ένας από τους οδηγούς μας δεν είναι μαζί μας μετά την επόμενη σεζόν", παραδέχθηκε ο Horner.

Photo Credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ