FORMULA 1

Θέλει να γίνει "Σερ" ο Hamilton

Großer Preis der Mexiko 2017, Samstag  Wolfgang Wilhelm
Großer Preis der Mexiko 2017, Samstag Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 μιλάει για το ενδεχόμενο να δεχθεί την υπέρτατη τιμή από τη Βασίλισσα της Αγγλίας.

Πως θα σας φαινόταν από εδώ και πέρα να προσφωνούσαμε τον Lewis Hamilton "Σερ"; Στον ίδιο είναι κάτι που θα άρεσε πολύ, όπως παραδέχθηκε μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε στο περιθώριο του Grand Prix που έλαβε χώρα στο Μεξικό. Άγνωστο από που ξεκίνησε αυτή η συζήτηση, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις από τα βρετανικά media και όχι μόνο. Έτσι δεν αποκλείεται αυτός ο ντόρος να μετουσιωθεί σε γεγονός και ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να χριστεί ιππότης!

" Θα έλεγα σε όσους με φώναζαν Lewis: ‘συγνώμη, είναι Σερ’", είπε χαριτολογώντας. " Έχω φίλους που είναι Σερ και έτσι τους φωνάζω. Είναι κάτι ξεχωριστό άρα γιατί να μην το κάνεις όταν κάποιος έχει αυτό τον τίτλο. Μου λείπει η βασίλισσα. Είχα γεύμα μαζί της όταν με είχε καλέσει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και πάντα ήθελα να βρεθώ ξανά εκεί. Προσπαθώ να εκπροσωπώ την Αγγλία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι αυτό είναι κάτι που θα αναγνωριστεί κάποια στιγμή από τη βασίλισσα, θα ήταν μεγάλη τιμή για εμένα".

Großer Preis der Mexiko 2017, Sonntag  Wolfgang Wilhelm
Großer Preis der Mexiko 2017, Sonntag Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Ο Hamilton φέρει ήδη τον τίτλο του μέλους του τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE), ο οποίος του απονεμήθηκε το 2009, μετά την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος στη Formula 1. Και σύμφωνα με τον Nigel Mansell, έναν παλαιότερο παγκόσμιο πρωταθλητή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα άξιζε μία τόσο μεγάλη τιμή.

"Νομίζω πως αξίζει τα πάντα ο Lewis. Φέρνει φρέσκο αέρα, ξεπερνάει τα όρια με την καλή έννοια, είναι καλός χαρακτήρας κι ας τον παρεξηγούν κάποιες φορές. Θα πρέπει να τιμηθεί με κάποιο τρόπο. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1. Το προέβλεψα πριν μερικά χρόνια, πως μπορεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Το κάνει σταδιακά και μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών. Πιστεύω πως μπορεί να φτάσει και τους οκτώ τίτλους", είπε ο Mansell στο talkSPORT.

Photo Credits: mercedesamgf1.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ