FORMULA 1

Θέλει Grand Prix η Πορτογαλία

2009 Formula One Testing.
Autodromo Internacional do Algarve, Portimao, Portugal
21st January 2009
Fernando Alonso, Renault R29. Action. 
Photo: Glenn Dunbar/LAT Photographic
ref: Digital Image _O9T2394
2009 Formula One Testing. Autodromo Internacional do Algarve, Portimao, Portugal 21st January 2009 Fernando Alonso, Renault R29. Action. Photo: Glenn Dunbar/LAT Photographic ref: Digital Image _O9T2394 LAT PHOTOGRAPHIC

Η Liberty Media ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες της πίστας του Αλγκάρβε.

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από την τελευταία φορά που ο μαγικός κόσμος της Formula 1 επισκέφτηκε την Πορτογαλία. Να όμως που η χώρα της ιβηρικής δεν αποκλείεται σύντομα να επιστρέψει στο καλεντάρι αφού είναι στα σκαριά η διεξαγωγή Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην πίστα του Αλγκάρβε.

Πρόκειται για τον νομό που βρίσκεται στο νότιο άκρο της χώρας, με μεγαλύτερες πόλεις τις Φάρο, Λάγκος και Πορτιμάο. Έχει όμως και πίστα και οι ιδιοκτήτες της έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τη Liberty Media που ορίζει πλέον τις τύχες του σπορ. Μάλιστα, φημολογείται πως η Πορτογαλική κυβέρνηση σκοπεύει να βοηθήσει οικονομικό το όλο εγχείρημα!

To πρώτο Grand Prix Πορτογαλίας έλαβε χώρα το 1951 στην Μποαβίστα, όμως δεν ήταν πρωταθληματικός αγώνας. Η πρώτη μάχη που μετρούσε στο πρωτάθλημα έγινε το 1958, με νικητή τον Sir Stirling Moss. Ο Βρετανός κέρδισε και την επόμενη χρονιά, αυτή τη φορά στην πίστα Μονσάντο ενώ το 1960 ο αγώνας επέστρεψε στη Μποαβίστα με νικητή τον Jack Brabham.

Μετά από πολυετές διάλειμμα, η Πορτογαλία επέστρεψε στο καλεντάρι το 1984, με τον αγώνα να διεξάγεται πλέον στην πίστα του Εστορίλ. Έλαβαν χώρα 13 αγώνες, με τον Alain Prost να βλέπει τρεις φορές πρώτος την καρό σημεία και τελευταίο νικητή, το 1996, τον Jacques Villeneuve.

Όσο για την πίστα του Αλγκάρβε, δεν είναι άγνωστη στις ομάδες καθώς εκεί έγιναν τρία τεστ εξέλιξης – ένα τον Δεκέμβριο του 2008 και τρία τον Ιανουάριο του 2009 (σ.σ. στη φωτογραφία είναι ο Fernando Alonso εν δράσει σε εκείνο το τεστ). Έχει φιλοξενήσει και ανεπίσημες δοκιμές, καθώς και αγώνες των θεσμών A1 GP, FIA GT και World Superbikes. Έχει μήκος 4692 μέτρα, 19 στροφές και κερκίδες συνολικής χωρητικότητας 100 χιλιάδων θέσεων.

Ωστόσο πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως οι όποιες συζητήσεις αφορούν από το 2019 και μετά, αφού πολύ δύσκολα θα δούμε του χρόνου πρόγραμμα με περισσότερους από τους ήδη επιβεβαιωμένους 21 αγώνες.

Photo Credits: Renault F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ