FORMULA 1

Θα κοστίσει στη Renault o Sainz

Θα κοστίσει στη Renault o Sainz

H Red Bull είναι διατεθειμένη να σταματήσει τη συνεργασία με τον Carlos Sainz Jr, όμως μόνο αν ικανοποιηθεί οικονομικά από την ομάδα που θα θέλει να τον «κλέψει».

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών στον μαγικό κόσμο της Formula 1, είναι αναμφίβολα ο Carlos Sainz Jr. Όχι λόγω επιτευγμάτων στην πίστα αλλά για την αρνητική τροπή που φέρεται να παίρνει η συνεργασία του με τη Scuderia Toro Rosso και τη Red Bull γενικότερα.

Ο γιος του θρύλου των ράλι είναι από μικρός στη Junior Team της αυστριακής εταιρείας, που πριν από δυόμιση χρόνια του έδωσε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο 22χρονος έχει έκτοτε δείξει αρετές που έχουν τραβήξει την προσοχή κι άλλων ομάδων. Κι επειδή θέλει το συντομότερο να έχει στα χέρια του ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ικανό να του χαρίζει βάθρα και νίκες, δεν είναι διατεθειμένος να περάσει και τέταρτη σεζόν στην Toro Rosso. Δεν υπάρχει όμως και θέση για αυτόν στη «μεγάλη αδερφή», τη Red Bull Racing.

Έτσι εδώ και καιρό ο Sainz ψάχνεται ενώ παράλληλα, εκφράζει ανοιχτά την δυσαρέσκειά του για την αδυναμία… προαγωγής. Στοιχεία που φέρονται να οδηγούν με σταθερά βήματα προς διαζύγιο. Αυτό δεν θα έρθει πριν το Grand Prix Ουγγαρίας όπως ανέφερε πληθώρα φημών στο περιθώριο του αγώνα του Σίλβερστοουν.

Επειδή όμως είναι σαφές πως η μεταπήδησή του στη Renault είναι ένα σενάριο που συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες, ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, παρουσίασε την ψυχρή θέση της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Πως για να φύγει, είτε αύριο είτε στο τέλος της σεζόν, ο επίδοξος μνηστήρας θα πρέπει να πληρώσει για να τον πάρει.

«Ο Sainz έχει συμβόλαιο με τη Red Bull και αυτό το συμβόλαιο έχει διάρκεια δύο ακόμα ετών. Τον θεωρούμε δικό μας και όπως κάθε τι που ανήκει σε κάποιον, έχει αξία. Αν λοιπόν μία άλλη ομάδα θέλει να τον πάρει ή αν αυτός θέλει να πάει κάπου αλλού, αυτή η κίνηση θα συνοδεύεται από μία τιμή. Αν κάποιος είναι αποφασισμένος να μας κάνει μία οικονομική πρόταση, προφανώς θα την εξετάσουμε. Θα πρέπει όμως να είναι σημαντική πρόταση από οικονομικής πλευράς, καθώς έχουμε επενδύσει στον Carlos. Δεν πρόκειται απλά να τον παραχωρήσουμε», είπε ο Horner στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports.

Στα paddock φημολογείται πως το ποσό που η αυστριακή εταιρεία ζητάει για την πρόωρη αποδέσμευση του Ισπανού, είναι γύρω στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια αν η πρόταση είναι όπως λέει η λογική, από τη Renault, οι δυο πλευρές θα μπορούσαν να φτάσουν σε συμφωνία που να αφορά τροποποίηση των όρων για την παροχή υβριδικών μηχανών στη Red Bull Racing και τη Scuderia Toro Rosso.

PHOTO CREDITS: REDBULLCONTENTPOOL.COM

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ