FORMULA 1

Τέλος το Grand Prix Μαλαισίας

Felipe Nasr (BRA) Sauber F1 Team. 
Sepang International Circuit.
Felipe Nasr (BRA) Sauber F1 Team. Sepang International Circuit. WRI2

Ο φετινός αγώνας στην Κουάλα Λουμπούρ θα είναι ο τελευταίος καθώς το συμβόλαιό της δεν θα ανανεωθεί.

Το Grand Prix της Μαλαισίας θα διεξαχθεί φέτος για τελευταία φορά, καθώς η συμφωνία διεξαγωγής αγώνα στην πίστα της Σεπάνγκ στην Κουάλα Λουμπούρ, διακόπτεται πρόωρα.

Καιρό τώρα διαφαινόταν αυτή η εξέλιξη, υπήρχαν μάλιστα σχετικές δηλώσεις από την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας. Όμως πλέον είναι επίσημο: ο φετινός αγώνας θα είναι ο τελευταίος.

Η Μαλαισία μπήκε στο καλεντάρι της Formula 1 το 1999, με την εντυπωσιακή πίστα της Σεπάνγκ να ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο προς την Ανατολή καθώς ακολούθησαν Κίνα, Σιγκαπούρη, Μπαχρέιν, Άμπου Ντάμπι.

Όμως παρότι αρχικά είχε δικό της οδηγό, ποτέ δεν απέκτησε αγωνιστική παιδεία, οι κερκίδες ήταν άδειες και γενικά κρίνεται πως όλα αυτά τα χρόνια πήρε όση προβολή ήθελε μέσω της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η παραπάνω εξέλιξη δεν θα επηρεάσει αρνητικά το καλεντάρι του 2018 καθώς όπως ανακοινώθηκε από τους νέους ιδιοκτήτες της F1, τη Liberty Media, τη θέση της Μαλαισίας θα πάρει η Γερμανία. Παράλληλα έχουμε και την επιστροφή της Γαλλίας στο πρόγραμμα άρα αναμένεται να έχουμε 21 Grand Prix.

photo: pirelli press area

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ