FORMULA 1

Ταχύτερος και... εξοδούχος ο Rosberg

Ταχύτερος και... εξοδούχος ο Rosberg

Ο Nico Rosberg διατήρησε την πρωτιά και στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στο βελγικό Grand Prix, μόνο που ο Γερμανός είχε έξοδο όταν διαλύθηκε το πίσω δεξί ελαστικό της Mercedes.

ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην πίστα του Spa ολοκληρώθηκαν με τον Nico Rosberg να έχει τον πρώτο λόγο σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο και στα δύο 90λεπτα. Στο δεύτερο μάλιστα, χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα της Pirelli, σημείωσε χρόνο 1:49.385, όντας τρία δέκατα ταχύτερος του ομόσταβλού του στην ομάδα της Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton.

Ο Γερμανός ωστόσο ολοκλήρωσε πρόωρα τις υποχρεώσεις του στο FP2 όταν 25 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας το πίσω δεξί ελαστικό διαλύθηκε με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να καταλήξει εκτός πίστας.

Τα αποτελέσματα του FP2

Το session διακόπηκε προσωρινά μέχρι να απομακρυνθεί από το σημείο που είχε ακινητοποιηθεί, ενώ λίγο αργότερα, η έξοδος του Marcus Ericsson είχε και αυτός έξοδο προκαλώντας ζημιές στη Sauber και την εκ νέου προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.

Πίσω από τα “ασημένια βέλη” πλασαρίστηκαν τα μονοθέσια της Red Bull σε μια πίστα όπου έχει καλή παράδοση μιας και έχει νικήσει τους δύο τελευταίους αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο Spa. O Daniel Ricciardo σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο όντας 0.751” πιο αργός από τον Rosberg, ενώ τέταρτος ήταν ο Daniil Kvyat με τη διαφορά του από την κορυφή να ξεπερνά οριακά το ένα δευτερόλεπτο.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Kimi Raikkonen με τη Ferrari, έχοντας σημειώσει ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Nico Hulkenberg (Force India). Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι: Romain Grosjean, Marcus Ericsson, Felipe Nasr και Sebastian Vettel. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο Sauber εφοδιάζονται για πρώτη φορά φέτος με τον κινητήρα προδιαγραφών 2015 της Ferrari.

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι Williams, με τον Valtteri Bottas να κλείνει τη διαδικασία στην 14η θέση και τον Felipe Massa να ακολουθεί δύο θέσεις πιο κάτω. Το αυτό ισχύει και για τις McLaren με τους Jenson Button - Fernando Alonso να καταλαμβάνουν τις θέσεις 17-18 όντας ταχύτεροι μόνο των δύο μονοθεσίων της Manor.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

GP Βελγίου-FP1: Rosberg παρά τα προβλήματα

Belgian GP Preview (videos)

O "βασιλιάς του Spa" ψάχνει τη λύτρωση στο 900ο GP της Ferrari

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ