FORMULA 1

Ταχύτερος γύρος ξανά έπειτα από 24 χρόνια!

Fernando Alonso on track.
Fernando Alonso on track. MCLAREN

Ο Fernando Alonso μπορεί να μην τα πήγε καλά στην Monza, ωστόσο κατάφερε να "σπάσει" ένα χρόνο που κρατούσε απο το 1992.

Μπορεί ο αγώνας της Monza, για διάφορους λόγους, να μην είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους Fernando Alonso - Jenson Button, ωστόσο υπήρξε ένα θετικό σημάδι. Και αυτό ήταν η επίτευξη του ταχύτερου γύρου του αγώνα από τον Ισπανό δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Με τέσσερις γύρους να απομένουν για την πτώση της καρό σημαίας ο 35χρονος πιλότος επισκέφθηκε τα pits για τρίτη φορά με τους μηχανικούς του να τοποθετούν στην MP4-31 ένα φρέσκο σετ πολύ μαλακής γόμας. Επέστρεψε στην πίστα και στον 51ο γύρο σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1:25.340.

Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για την ομάδα και τον ίδιο, καθώς για πρώτη φορά έπειτα από 24 χρόνια μονοθέσιο με κινητήρια μονάδα της Honda σημείωσε και πάλι ταχύτερο γύρο αγώνα!

Για την ακρίβεια, αυτό είχε να συμβεί από το GP Πορτογαλίας του 1992, στην πίστα του Estoril, με "δράστη" τον αείμνηστο Ayrton Senna στο κόκπιτ της McLaren Honda MP4/7A.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, η Honda έδωσε κινητήρες σε ομάδες όπως η Jordan και η BAR, ενώ για μια τριετία αγωνίστηκε με τη δική της ομάδα.

« Ήταν ωραίο συναίσθημα να σημειώνεις τον ταχύτερο γύρο. Είχαμε καινούργια λάστιχα και στους τελευταίους γύρους το κράτημα ήταν πολύ καλό. Αυτό όμως δεν αλλάζει πολλά γιατί η Monza ήταν μια πίστα στην οποία δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Ήταν πάντως ένα καλό σημάδι ότι το μονοθέσιο αποδίδει καλά», σχολίασε ο Alonso που είχε τρία χρόνια να πετύχει ταχύτερο γύρο αγώνα (από το 2013, στη Yas Marina, με Ferrari F138).

Στόχος η Ferrari

Ο Alonso αισιοδοξεί πως μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος η McLaren θα μπορεί να κοιτάζει στα μάτια σε κάποιους αγώνες τη Ferrari, ενώ πιστεύει πως ρεαλιστικός στόχος της ομάδας στους επτά εναπομείνατες αγώνες είναι η βαθμολογούμενη δεκάδα.

« Από τον αγώνα της Σιγκαπούρης και έπειτα νομίζω ότι μπορούμε να τερματίζουμε σε σταθερή βάση εντός βαθμών. Σε κάποιους αγώνες, μάλιστα, όπως στο Abu Dhabi και στο Austin μπορούμε να πλασαριστούμε στην πεντάδα παλεύοντας με τις Ferrari. Έρχονται καλές ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Ο απολογισμός της Pirelli για τη Monza
Ο Vandoorne στη θέση του Button το 2017!
O Rosberg νικητής στο 1-2 της Mercedes
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ