FORMULA 1

Τα λεφτά δεν είναι το παν για τον Nico Rosberg

Mercedes driver Nico Rosberg of Germany looks out from the team box during the first free practice at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Nov. 25, 2016. The Emirates Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Mercedes driver Nico Rosberg of Germany looks out from the team box during the first free practice at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Nov. 25, 2016. The Emirates Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Με την απόφασή του να αποσυρθεί από τη Formula 1 πετάει στον κάλαθο των αχρήστων το νέο διετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Mercedes AMG Petronas αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ!

Η απόφαση του Nico Rosberg να αποσυρθεί από τη Formula 1 στο πικ της καριέρας του, ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής , θα έχει αντίκτυπο στα έσοδα του Γερμανού ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε υπογράψει νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο για τη διετία 2017 - 2018 που θα του απέφερε συνολικά 50 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται μπόνους επίτευξης στόχων και επιτυχιών.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: AP

Τις διαπραγματεύσεις με την ηγεσία της Mercedes AMG Petronasείχε αναλάβει ο παλιός Αυστριακός πιλότος, Gerhard Berger ο οποίος στο τέλος κατάφερε να πετύχει μια σημαντική αύξηση για λογαριασμό του Rosberg από τα 18 στα 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

« Είχα στα χέρια μου ένα 'χρυσό' συμβόλαιο να συνεχίσω με τη Mercedes, αλλά τα χρήματα δεν επηρέασαν την απόφασή μου. Δεν είχα τα λεφτά στο μυαλό μου. Προφανώς γνωρίζω ότι βρίσκομαι σε πλεονεκτική θέση και χάρη στη δουλειά μου κατάφερα να κερδίσω πολλά χρήματα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Canal+ ο 31χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

« Γνωρίζω το σύνολο των χρημάτων που προέβλεπε το συμβόλαιό μου αλλά δεν θα με έκαναν πιο ευτυχισμένο στο μέλλον, αυτό είναι σίγουρο. Αποστολή εξετελέσθη, είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά», πρόσθεσε.

Τα λεφτά δεν είναι το παν για τον Nico Rosberg

Στην 11ετή θητεία του στη Formula 1 o Rosberg κέρδισε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ, με τα έσοδά του μόνο από τα συμβόλαια να ξεπερνούν τα 92 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται χρήματα από προσωπικούς σπόνσορες.

Είναι μεγάλο προσόν να μπορείς να βάζεις ο ίδιος το τέλος στην ιστορία τη στιγμή που θες, όπως επίσης και το να μπορείς να ελέγξεις ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, την απληστία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

O Alonso θέλει Πρωτάθλημα με McLaren - Μετρημένες οι επιλογές της Mercedes
Οι λόγοι της αποχώρησης του Nico Rosberg από την F1 (video)
Η προσωρινή λίστα συμμετοχών για το 2017
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ