FORMULA 1

Τα grid kids αντικαθιστούν τα grid girls

The Formula One "Grid Girls" pose after qualifications for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Saturday, Nov. 1, 2014, in Austin, Texas. (AP Photo/Darron Cummings)
The Formula One "Grid Girls" pose after qualifications for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Saturday, Nov. 1, 2014, in Austin, Texas. (AP Photo/Darron Cummings) AP

Το τέλος των grid girls ανοίγει τον δρόμο σε παιδιά να βρεθούν δίπλα στους ήρωές τους και τα μονοθέσια της Formula 1 ως grid kids.

Η Formula 1 προγραμματίζει να αντικαταστήσει τις σέξι παρουσίες στις πίστες των αγώνων πριν από την εκκίνηση με ένα διαφορετικού τύπου πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει παιδιά, ώστε "να γίνει η τελετή πριν από τους αγώνες ένα πιο σχετικό και ενδιαφέρον θέαμα για το κοινό, ειδικά για τους νεαρότερους φιλάθλους".

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον θηλυκά μοντέλα για την προώθηση προϊόντων στο περιθώριο των αγώνων.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, FIA και F1 Group εξήγησαν ότι τη θέση τους θα πάρουν παιδιά που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα karting ή τζούνιορ κατηγορίες, που θα επιλέγονται "χαριστικά ή με κλήρωση" από τις εθνικές αρχές του αθλήματος.

"Η Formula 1 αποτελεί την κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το όνειρο κάθε νεαρού οδηγού που συμμετέχει στα τζούνιορ είναι να φτάσει στην κορυφή της πυραμίδας, από το karting μέχρι την F1. Γι' αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι να φέρουμε το όνειρό λίγο πιο κοντά, δίνοντας στους μελλοντικούς πρωταθλητές του αθλήματός μας την ευκαιρία να σταθούν δίπλα στους ήρωές τους στο grid, πριν από την εκκίνηση των αγώνων", ανέφερε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ