FORMULA 1

Τα ελαστικά στο Grand Prix του Μονακό

GP MONACO F1/2016 - MONTECARLO 26/05/16
© FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP MONACO F1/2016 - MONTECARLO 26/05/16 © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Για πρώτη φορά φέτος, οι οδηγοί θα κληθούν να επιλέξουν μόνοι τους τις γόμες των ελαστικών στο Grand Prix του Μονακό.

Μετά τους πρώτους πέντε αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 όπου η Pirelli είχε προκαθορίσει τον αριθμό των σετ ελαστικών κάθε μίας εκ των τριών γομών που φέρνει σε κάθε event, για πρώτη φορά το βάρος της ευθύνης αυτής της επιλογής, αφορά στους οδηγούς!

Ενόψει λοιπόν του επόμενου Grand Prix που είναι αυτό του Μονακό που διεξάγεται 25 με 28 Μάιου, οι πιλότοι διάλεξαν μόνοι τους πόσα σετ θα είχαν από κάθε μία εκ των διαθέσιμων γομών. Αυτές για τον αγώνα του Πριγκιπάτου είναι η μαλακή (με τα κίτρινα διακριτικά), η πολύ μαλακή (με τα κόκκινα διακριτικά) και η πάρα πολύ μαλακή (με τα μωβ διακριτικά).

Όπως μπορείτε να δείτε στο infographic που ετοίμασε η ιταλική εταιρεία, 19 εκ των 20 οδηγών έχουν επιλέξει μόνο ένα σετ της μαλακής γόμας, ενδεικτικό της ελάχιστης χρήσης που θα έχει το τριήμερο. Ο μοναδικός που πήγε κόντρα στο ρεύμα, ήταν ο αιώνιος… τζογαδόρος σε τέτοια θέματα, Jenson Button, που επιστρέφει για να πάρει τη θέση του Fernando Alonso που θα τρέχει εκείνο το Σαββατοκύριακο στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Από εκεί και πέρα οι οδηγοί έχουν επιλέξει από 1 έως 3 σετ πολύ μαλακής γόμας και η μερίδα του λέοντος αφορά εύλογα την πάρα πολύ μαλακή που είναι και η πιο γρήγορη στη γκάμα.

Ενδιαφέρουσα είναι η διαφορετική στρατηγική των τριών πρώτων ομάδων: οι οδηγοί της Red Bull έχουν μόνο από ένα σετ μαλακής γόμας, εκείνοι της Ferrari έχουν από δύο ενώ εκείνοι της Mercedes από τρία.

Δείτε αναλυτικά τις επιλογές:

Τα ελαστικά στο Grand Prix του Μονακό
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ