FORMULA 1

Τα έκανε... θάλασσα η Ferrari!

Τα έκανε... θάλασσα η Ferrari!

Οι δηλώσεις του προέδρου της ιταλικής ομάδας Sergio Marchionne, φανέρωσαν την απογοήτευση από την έκβαση του αγώνα στη Μόντσα.

Μπορεί η Ferrari να πήγε στη Μόντσα με υψηλές προσδοκίες για τον εντός έδρας αγώνα της, όμως η προσγείωση ήταν ανώμαλη. Μετά την πολύ κακή εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές όπου οι Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel περιορίστηκαν στην έβδομη και την όγδοη θέση αντίστοιχα, στον αγώνα τα κόκκινα μονοθέσια δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Mercedes.

Έτσι τα "ασημί βέλη" έκαναν με χαρακτηριστική άνεση το 1-2 ενώ για τη Scuderia μοναδική παρηγοριά ήταν η τρίτη θέση του Vettel, που όμως έμεινε 36 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Lewis Hamilton σε αγώνα 53 γύρων! Όσο για τον Raikkonen, έμεινε πέμπτος, χάνοντας μία θέση και από Daniel Ricciardo της Red Bull Racing.

Όλα αυτά μπροστά σε μία γεμάτη Μόντσα, που το τριήμερο είχε 185 χιλιάδες θεατές στις κερκίδες. Οι περισσότεροι εκ των οποίων tifosi της ομάδας του Μαρανέλο, που απογοητεύτηκαν από το αποτέλεσμα. Όπως άλλωστε και τα "μεγάλα κεφάλια" της εταιρείας, που βρίσκονταν στο γκαράζ της ομάδας. Με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο, Sergio Marchionne.

"Νομίζω πως τα κάναμε θάλασσα. Το set-up των μονοθεσίων μας ήταν λάθος. Νομίζω υποτιμήσαμε τις απαιτήσεις της πίστας. Νομίζω πως τα κάναμε θάλασσα και στο Βέλγιο και απλά τα κάναμε και εδώ. Πρέπει να πάμε πίσω στο εργοστάσιο και να βρούμε γιατί το μονοθέσιό μας είχε την τάση να πλαγιολισθαίνει. Όμως θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί στη Σιγκαπούρη", υποσχέθηκε ο Ιταλός.

Τα έκανε... θάλασσα η Ferrari!

Πλέον η Ferrari έμεινε 62 πόντους πίσω από τη Mercedes στη βαθμολογία κατασκευαστών ενώ στους οδηγούς, ο Vettel απώλεσε για πρώτη φορά την πρωτοπορία στην κούρσα του τίτλου. Είναι πλέον 3 πόντους πίσω από τον Hamulton.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ