FORMULA 1

Τα διέλυσε όλα στον προσομοιωτή ο Button

Jenson Button in the garage.
Jenson Button in the garage. MCLAREN

Η προετοιμασία του πιλότου της McLaren-Honda, Jenson Button για το GP Μονακό περιελάμβανε virtual ατυχήματα.

Ενώ ο Fernando Alonso προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, ο μέχρι πέρυσι teammate του, Jenson Button, ετοιμάζεται να τον αντικαταστήσει στο Grand Prix του Μονακό για τη Formula 1.

Μόνο που ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, δεν έχει οδηγήσει καθόλου τη φετινή McLaren-Honda MCL32 στην πίστα, καθώς επέλεξε να μη συμμετάσχει στο διήμερο τεστ εξέλιξης που είχε πραγματοποιηθεί στο σιρκουί του Σακχίρ μετά το Grand Prix του Μπαχρέιν.

Έτσι ο 37χρονος πια Βρετανός, περιόρισε την προετοιμασία του για την απαιτητική μάχη στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου της Κυανής ακτής, οδηγώντας στον προσομοιωτή. Αν και στο McLaren Technology Center έχουν ίσως τον πιο προηγμένο στο σπορ. Το πόσο, το εξηγεί ο ίδιος ο Button.

"Πέρασα πολύ χρόνο στον προσομοιωτή. Προσπάθησα να κατανοήσω και κάποια νέα συστήματα στο μονοθέσιο καθώς κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Όμως ο προσομοιωτής μας είναι τόσο ρεαλιστικός όπου ειδικά αν οδηγείς στο Μονακό και χάσεις τον έλεγχο, παίρνεις τα χέρια από το τιμόνι και κλείνεις τα μάτια πριν χτυπήσεις στις μπαριέρες. Η αλήθεια είναι πως κατέληξα δύο φορές σχεδόν… μέσα στην πισίνα, ελπίζω αυτό να μη συμβεί στον αγώνα! Ή στο ανηφορικό κομμάτι μετά την πρώτη στροφή, έχασα τον έλεγχο και το μονοθέσιο αναποδογύρισε! Δεν μου έχει συμβεί ποτέ στον προσομοιωτή αυτό. Ευτυχώς η σύγκρουση δεν έχει αίσθηση ανάλογη της πραγματικότητας αλλά και πάλι, σε ταρακουνούν οι δυνάμεις G", είπε ο Button σε δηλώσεις που φιλοξενούνται στο planetf1.com

Photo Credits: McLaren Media Centre

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ