FORMULA 1

"Σύννεφα πολέμου" στη Mercedes

"Σύννεφα πολέμου" στη Mercedes

Σε ρήξη οδηγείται ξανά η ομάδα με τους οδηγούς της, λόγω της εντολής στον Χάμιλτον να ανοίξει δρόμο στον Ρόσμπεργκ στο GP Ουγγαρίας.

Στο χείλος της ρήξης μεταξύ των δύο οδηγών της και διεκδικητών του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον, βρίσκεται ξανά η Mercedes μετά από όσα συνέβησαν στη ραδιοεπικοινωνία μεταξύ των τριών πλευρών στο GP Ουγγαρίας - όπου η Mercedes γνώρισε τη δεύτερη φετινή της ήττα σε μέχρι στιγμής 11 αγώνες.

Η Mercedes, λίγο μετά το μέσον του αγώνα, μετέδωσε στον Χάμιλτον τουλάχιστον δύο μηνύματα να παραχωρήσει τη θέση του στον Ρόσμπεργκ διότι ο Γερμανός βρισκόταν σε διαφορετική στρατηγική, τριών πιτ-στοπς, σε σχέση με τα δύο πιτ-στοπ που προέβλεπε η στρατηγική του Άγγλου.

Ο Χάμιλτον, που είχε εκκινήσει από τα πιτς και είχε φτάσει σε πρωταγωνιστικές θέσεις -εκμεταλλευόμενος τόσο τη στρατηγική του όσο και τις δύο εισόδους του οχήματος ασφαλείας- αρνήθηκε να ανοίξει δρόμο στον Ρόσμπεργκ.

Ο Γερμανός ρώτησε στη ραδιοεπικοινωνία με ένταση ‘γιατί δεν με αφήνει να περάσω’ και ο μηχανικός του, του απάντησε ότι ο Χάμιλτον ‘έχει ενημερωθεί, Νίκο, έχει ενημερωθεί’. Ο Χάμιλτον απάντησε στο δικό του μηχανικό ότι ‘δεν του ανοίγω να με περάσει, αν έρθει αρκετά κοντά μου μπορεί να με προσπεράσει’.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε, για οκτώ γύρους. Αν ο Ρόσμπεργκ είχε καταφέρει να περάσει τον Χάμιλτον -με τη συναίνεση ή όχι του Άγγλου- τότε σίγουρα θα είχε τερματίσει μπροστά του, θα ήταν εκείνος που θα είχε ανέβει στο βάθρο, και η διαφορά τους αντί να μειώνονταν στους 11 βαθμούς θα αυξάνονταν στους 18.

Η άποψη της Mercedes, βέβαια, είναι ότι αν ο Ρόσμπεργκ δεν έχανε χρόνο πίσω από τον Χάμιλτον, που αναγκαστικά κινούνταν πιο αργά και με περισσότερο φθαρμένη μέση γόμα, τότε θα δινόταν η δυνατότητα στον Γερμανό οδηγό να διεκδικήσει τη νίκη από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο - κάτι που ο Χάμιλτον δεν μπορούσε να κάνει, λόγω φθαρμένων ελαστικών.

" Θα έχανα βαθμούς από τον Νίκο. Αν του είχα ανοίξει δρόμο όταν μου το ζήτησαν, θα με είχε κερδίσει", τόνισε στο τέλος ο Χάμιλτον. " Θα μιλήσω με όλους, να τους δώσω το προνόμιο της αμφιβολίας, και είμαι βέβαιος ότι έχουν καλούς λόγους. Στο τέλος, όμως, θα έχανα βαθμούς σήμερα, και ευγνώμων που πήρα την απόφαση μόνος μου".

"Είμαι στον ίδιο αγώνα με εκείνον, μόνο και μόνο επειδή είχε να κάνει ένα πιτ-στοπ περισσότερο δεν σημαίνει ότι τρέχουμε σε διαφορετικό αγώνα. Αν τον είχα περάσει, θα είχε φύγει μπροστά και θα με έβρισκε πάλι αργότερα. Ήμουν πάρα, πάρα πολύ σοκαρισμένος που η ομάδα μου ζήτησε να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν έφτασε αρκετά κοντά για να προσπεράσει, εγώ δεν πρόκειται να σήκωνα γκάζι και να χάσω έδαφος από τον Φερνάντο και τον Ντάνιελ, οπότε ήταν λίγο παράξενο".

Ο Ρόσμπεργκ, στο μεταξύ, αν και ακούστηκε εκνευρισμένος στη ραδιοεπικοινωνία στη διάρκεια του αγώνα, μετά την καρό σημαία θέλησε να κρατήσει χαμηλότερους τόνους: " Η ομάδα ήταν που με ενημέρωσε ότι θα με άφηνε να τον περάσω και αυτό ήταν όλο. Δεν ξέρω τι συνέβη και πρέπει να το συζητήσουμε - εν οίκω είναι καλύτερα. Πάντως, είμαι ακόμα στην πρωτοπορία της βαθμολογίας και θα επιστρέψω από τις καλοκαιρινές διακοπές με πλήρως επιθετική διάθεση", είπε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ