FORMULA 1

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σουμάχερ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σουμάχερ

Σε κώμα βρίσκεται ο Μίκαελ Σουμάχερ, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, μετά το ατύχημα που είχε, ενώ έκανε σκι. Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Γερμανού. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες από το σοκαριστικό συμβάν.

Θύμα ατυχήματος κάνοντας σκι έπεσε ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χτύπησε στο κεφάλι σε βράχο και ενώ βρισκόταν εκτός πίστας στο θέρετρο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για σοβαρό τραυματισμό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε πως το χτύπημα δεν ήταν μεν επιπόλαιο, όμως η ζωή του Γερμανού δεν διέτρεχε κίνδυνο, καθώς φορούσε κράνος.

Ωστόσο όσο περνούσαν οι ώρες, οι πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Τα τραύματα που φέρει ο Σουμάχερ είναι πιο σοβαρά απ' ότι αρχικά έδειχναν και η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ ο Σουμάχερ έπεσε σε κώμα: " Ο σοβαρός κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός που υπέστη οδήγησε σε κώμα και χρειάστηκε άμεση νευροχειρουργική επέμβαση. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση".

Στο πλευρό του βρίσκονται η οικογένεια του, η σύζυγος του, Κορίνα και τα δύο παιδιά τους, η 15χρονη Τζίνα-Μαρία και ο 13χρονος Μικ που ασχολείται και εκείνος με τους αγώνες. Δεν έχει επιβεβαιωθεί η είδηση πως ο έφηβος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του την τραγική στιγμή.

Από το Παρίσι κατέφτασε εσπευσμένα και ο καθηγητής Ζεράρ Σεγιάν, προσωπικός φίλος του Σουμάχερ και του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ είναι ο θεράπων ιατρός. Ο Σεγιάν είχε αναλάβει την ιατρική φροντίδα του Σουμάχερ, όταν ο τελευταίος είχε σπάσει το πόδι του στο Σίλβερστοουν το 1999, το μοναδικό σοβαρό τραυματισμό του στη Φόρμουλα 1.

Όσον αφορά στο ατύχημα, άμεση ήταν η βοήθεια που του παρασχέθηκε. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μουτιέ (στις 11:53 τοπική). Το νοσοκομείο στο Μουτιέ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το συμβάν και ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε στη γειτονική Γκρενόμπλ (στις 12:45 τοπική).

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σουμάχερ

Το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ

Ο 44χρονος άνδρας ήταν μόνος του τη στιγμή του ατυχήματος, λεπτομέρεια που διέψευσε αργότερα η μάνατζερ του, Σαμπίν Κεμ.

Την είδηση μετέδωσε πρώτος ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, κάνοντας λόγο για σοβαρό ατύχημα. Αργότερα ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου, Κριστόφ Γκερμινιόν-Λεκόμτ επιβεβαίωσε το ατύχημα σε δηλώσεις του στο Ράδιο Μόντε Κάρλο.

" Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη για τα αίτια του ατυχήματος. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν συνέβη εντός ή εκτός πίστας".

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σουμάχερ

Το Μεριμπέλ

Λίγη ώρα μετά ο ίδιος άνδρας έδωσε νέες πληροφορίες για το ατύχημα του Σουμάχερ, προσθέτοντας πως είχε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του και εξέφρασε την εκτίμηση πως ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός.

" Έπεσε στις 11:07 τοπική (12:07 ώρα Ελλάδας) εκτός πίστας στο Μεριμπέλ. Φορούσε κράνος και χτύπησε σε βράχο. Οι τραυματιοφορείς βρίσκονταν κοντά του στις 11:15 τοπική. Του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο Μουτιέ. Ήταν σοκαρισμένος, ανήσυχος, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Πιθανώς έχουμε να κάνουμε με ένα τραύμα στο κεφάλι, αλλά δεν είναι πολύ σοβαρό".

Ανακοίνωση ήρθε και από την μάνατζερ του, Σαμπίν Κεμ. Η πρώην υπεύθυνη επικοινωνίας του Σουμάχερ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ανέφερε: " Ο Μίκαελ χτύπησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του ιδιωτικού ταξιδιού του στις γαλλικές Άλπεις. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί βοήθεια. Ζητούμε την κατανόηση σας για την καθυστέρηση στην ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του. Φορούσε κράνος και δεν ήταν μόνος".

Το ατύχημα οφείλεται σε "τεχνικό λάθος" από πλευράς του Σουμάχερ σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Ο Γερμανός και η οικογένεια του κάνουν διακοπές στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων όπου διατηρούν εξοχική κατοικία.

ROM12 - 20030117 - MADONNA DI CAMPIGLIO, ITALY : F1 Ferrari driver Michael Schumacher clears a gate, 17 January 2003, in Madonna di Campiglio (northern Italy) attending the F1 drivers ski races. EPA PHOTO ANSA/BENVENUTI
ROM12 - 20030117 - MADONNA DI CAMPIGLIO, ITALY : F1 Ferrari driver Michael Schumacher clears a gate, 17 January 2003, in Madonna di Campiglio (northern Italy) attending the F1 drivers ski races. EPA PHOTO ANSA/BENVENUTI ROM12 - 20030117 - MADONNA DI CAMPIGLIO, ITALY : F1 FERRARI DRIVER MICHAEL SCHUMACHER CLEARS A GATE, 17 JANUARY 2003, IN MADONNA DI CAMPIGLIO (NORTHERN ITALY) ATTENDING THE F1 DRIVERS SKI RACES. EPA PHOTO ANSA/BENVENUTI

Παλιότερα με τη Ferrari στο Wroom

Στις 4 Ιανουαρίου ο πρώην οδηγός της Benetton, της Ferrari και της Mercedes θα γίνει 45 ετών. Στο τέλος του 2012 αποχώρησε για δεύτερη φορά από τη Φόρμουλα 1. Ο Σουμάχερ είναι δεινός σκιέρ και σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξη του, του αρέσει να παίρνει ρίσκο όταν επιδίδεται σε ένα από τα αγαπημένα του σπορ.

Σοκ και προσευχές

Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Μίκαελ Σουμάχερ έχει σοκάρει όπως ήταν αναμενόμενο την κοινότητα της Formula 1 και όχι μόνο. Χαρακτηριστικά είναι τα tweets άλλων πιλότων, όπως θα τα δείτε παρακάτω. Ενώ και θαυμαστές του Γερμανού βρίσκονται σοκαρισμένοι έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, για να προσευχηθούν γι' αυτόν.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σουμάχερ

Φαν του Σομάχερ έξω από το νοσοκομείο.

Tweets από άλλους πιλότους:

Φελίπε Μάσα: " Προσεύχομαι για σένα αδερφέ μου. Ελπίζω να αναρρώσεις γρήγορα. Ο Θεός να σε ευλογεί Μίκαελ"

Άντριαν Σούτιλ: " Ελπίζω ο Μίκαελ Σουμάχερ να γίνει γρήγορα καλά. Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε αυτόν και την οικογένειά του"

Ρομάν Γκροζάν: " Όλες οι σκέψεις μας στον Σούμι και την οικογένειά του. Ελπίζω να αναρρώσεις γρήγορα"

Ζαν-Ερίκ Βερν: " Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Μίκαελ, ελπίζω όλα να πάνε καλά"

Δείτε τα tweets τους:

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ