FORMULA 1

Στο χαλαρό οι Mercedes, προβλήματα ο Vettel

Στο χαλαρό οι Mercedes, προβλήματα ο Vettel

Ο Nico Rosberg που πέρσι είχε φύγει νικητής από την Αυστρία, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην πίστα του Spielberg.

O χρόνος που έκανε ο Γερμανός (1:10.401) σημειώθηκε νωρίς στη διαδικασία με τη μαλακή γόμα της Pirelli -η άλλη διαθέσιμη γόμα είναι η πολύ μαλακή- και ήταν κατά τρία δέκατα ταχύτερος του ομόσταβλού του και πρωτοπόρου του Πρωταθλήματος, Lewis Hamilton. Τρίτος ήταν ο Kimi Raikkonen με τη Ferrari και χρόνο κατά έξι δέκατα πιο αργό από αυτόν του Rosberg.

Σε αντίθεση με τον Φινλανδό, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Sebastian Vettel ο οποίος έπειτα από μόλις τέσσερις γύρους έμεινε από πρόβλημα που παρουσιάστηκε πιθανότατα στο κιβώτιο. Ακολούθησε ο Valtteri Bottas με τη Williams η οποία πέρσι είχε κάνει το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές με τον Felipe Massa να παίρνει την pole position.

O Bραζιλιάνος, μάλιστα, πρωταγωνίστησε και στο highlight της διαδικασίας όταν την ώρα που αποχωρούσε από το box της ομάδας είδε ξαφνικά μπροστά του τον Mauricio Arrivabene. Ο Ιταλός επικεφαλής της Ferrari “πάγωσε” με τον Massa να φρενάρει ακαριαία και την τελευταία στιγμή να γλιτώνουμε τα… δράματα. Λίγο αργότερα οι δυο τους τα έλεγαν σε χαλαρή διάθεση για το περιστατικό.

" Συμβαίνουν αυτά, ειδικά όταν βιάζεσαι", σχολίασε ο ισχυρός άνδρας της Scuderia για να προσθέσει: "O Felipe αστειευόμενος μου είπε 'ευτυχώς που ήμουν εγώ και όχι κάποιος εχθρός σου...".

Ο Felipe Nasr με τη Sauber πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση αφήνοντας πίσω του τις Red Bull των Daniil Kvyat - Daniel Ricciardo. Οι δυο πιλότοι αναμένεται να δεχθούν ποινές στο γκριντ εκκίνησης του αγώνα καθώς οι μηχανικοί της ομάδας θα προχωρήσουν σε αλλαγή κινητήριων μονάδων, ξεπερνώντας έτσι το όριο των τεσσάρων που ορίζουν οι κανονισμοί. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν ο Max Verstappen, o Felipe Massa και ο Sergio Perez.

Καμία βελτίωση για τη McLaren που είδε τους πιλότους της να πλασάρονται χαμηλά στην κατάταξη. Μόλις 16ος ήταν ο Jenson Button, ενώ ο Fernando Alonso που έχασε το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας λόγω θέματος που προέκυψε με τον κινητήρα, ήταν 17ος. Και στη McLaren είναι πολύ πιθανό να έχουμε την επιβολή ποινών λόγω αλλαγής κινητήριων μονάδων και διάφορων άλλων εξαρτημάτων…

Διαβάστε ακόμα στο Car and driver:

Tα είδε όλα ο Arrivabene!

Πόσα κουμπιά/διακόπτες έχει ένα τιμόνι της F1; (VIDEO)

Austrian GP Preview

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ