FORMULA 1

Στην pole o Rosberg

Στην pole o Rosberg

Για 18η φορά στην καριέρα του, ο Nico Rosberg εξασφάλισε την pole position και θα εκκινήσει από θέση ισχύος στην πίστα του Σότσι. Δεύτερος ο ομόσταυλός του και νυν παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton, στο 1-2 της Mercedes.

Χωρίς αντίπαλο για ακόμα μια φορά φέτος οι Mercedes σε κατατακτήριες δοκιμές, με τον Nico Rosberg να παίρνει την pole position στο Sochi -3η για φέτος, 18η συνολικά στην καριέρα του- και τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος Lewis Hamilton να ακολουθεί με τρία δέκατα διαφορά.

Ο Βρετανός προσπάθησε να “απαντήσει” στο 1:37.113 που έκανε με την πρώτη του προσπάθεια ο Γερμανός, ωστόσο έκανε λάθος, βγήκε εκτός στη στροφή 13 και επέστρεψε στα pits, ολοκληρώνοντας έτσι την προσπάθειά του.

Αυτή είναι η 11η φορά φέτος που οι πιλότοι της Mercedes κάνουν το 1-2 σε κατατακτήριες δοκιμές. Πέρσι, στην πρώτη επίσκεψη της F1 στο Sochi, o Ηamilton ήταν αυτός που πήρε την pole και πανηγύρισε τη νίκη, με τον Rosberg να εκκινεί και να τερματίζει δεύτερος.

Σημειώστε, επίσης, ότι η Mercedes έχει τη δυνατότητα αύριο να εξασφαλίσει μαθηματικά το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατασκευαστών στην ιστορία της στην F1. Το πρώτο το είχε πανηγυρίσει πέρσι στην ίδια πίστα, μετά το 1-2 των οδηγών της.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε για ακόμα μια φορά φέτος ο Valtteri Bottas με την Williams, που κατάφερε να αφήσει πίσω του τις Ferrari των Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen.

Ακολούθησαν οι Force India των Nico Hulkenberg - Sergio Perez, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι: Romain Grosjean, Max Verstappen και Daniel Ricciardo.

Απογοητευτική εμφάνιση για τον Felipe Massa που θα ξεκινήσει από την 15η θέση καθώς η πρώτη του προσπάθεια στο Q2 δεν ήταν καλή ενώ στη δεύτερη έμπλεξε σε κίνηση με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει νωρίς νωρίς τη διαδικασία.

Όσο για τις McLaren, για ακόμα μια φορά απογοήτευσαν. O Fernando Alonso θα υποχρεωθεί να ξεκινήσει το 250ο GP της καριέρας του από την 19η θέση καθώς αποκλείστηκε από το Q1, ενώ ο Jenson Button ήταν 13ος.

Εκτός δοκιμών έμεινε ο Carlos Sainz Jr. που θα διανυκτερεύσει σε νοσοκομείο του Sochi μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια του FP4. O Ισπανός, πάντως, είναι καλά στην υγεία του και ελπίζει ότι οι αγωνοδίκες θα του επιτρέψουν να πάρει μέρος στον αγώνα.

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Τρομακτικό ατύχημα για Sainz Jr. (VIDEO)

To Ράλι Ακρόπολις στην αφετηρία

GP Ιαπωνίας - QP: Lorenzo στη μητέρα των μαχών! (VIDEO)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ