FORMULA 1

Στη Red Bull Racing έως το 2020 ο Verstappen

Στη Red Bull Racing έως το 2020 ο Verstappen

Ο ταλαντούχος Ολλανδός οδηγός, Max Verstappen και η Red Bull Racing επέκτειναν το συμβόλαιο συνεργασίας τους κατά μία σεζόν και συγκεκριμένα μέχρι το 2020.

Ο Max Verstappen υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Red Bull Racing, το οποίο επεκτείνει την υπάρχουσα συμφωνία τους κατά ένα έτος. Έτσι ο 20χρονος θα οδηγεί για λογαριασμό της αυστριακής ομάδας έως και το 2020, σε μία κίνηση που βάζει τέλος στη φημολογία που τον ήθελε να συζητά με άλλες ομάδες για μετά το 2019.

Ο Ολλανδός που σε ηλικία 17 ετών έγινε ο νεότερος οδηγός που έτρεξε σε Grand Prix, τότε με τα χρώματα της Scuderia Toro Rosso, μεταπήδησε στα μισά της επόμενης σεζόν στη Red Bull Racing, για λογαριασμό της οποίας κατέκτησε τη νίκη στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση!

Κι εκείνη η επιτυχία πέρυσι στην Ισπανία, τον έχρισε ως τον νεότερο νικητή Grand Prix στην ιστορία της Formula 1 (18 ετών και 228 ημερών). Στη Μαλαισία ο "Mad Max" διπλασίασε τις επιτυχίες του και το γεγονός πως μετά από το δύσκολο και γεμάτο ατυχίες ξεκίνημα στο 2017, έχει επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, φαίνεται πως τον έπεισε πως υπάρχει προοπτική στην RBR.

"Η Red Bull ανέκαθεν έδειχνε την πίστη της σε εμένα με πράξεις. Με προσκάλεσε στη Junior ομάδα της στα 16 μου, μου έδωσε την ευκαιρία να τρέξω στη Formula 1 στα 17 και μετά την ευκαιρία να τρέξω με τη Red Bull Racing, η συνεργασία μου με την οποία ξεκίνησε ονειρικά. Πάντα λοιπόν στήριζαν εμένα και τις φιλοδοξίες μου και ξέρω πως μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους. Η υποστήριξή τους, από τα παιδιά στο εργοστάσιο μέχρι τους μηχανικούς μου στο γκαράζ, άσχετα με το τι μπορεί να έχει συμβεί στην πίστα, ήταν πάντα στο 100%. Και έχουμε περάσει ήδη πολλές ωραίες στιγμές. Είμαι πολύ χαρούμενος που δεσμεύομαι περαιτέρω με τη Red Bull Racing και ανυπομονώ να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί στοχεύοντας σε περισσότερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια", είπε ο Verstappen.

Στη Red Bull Racing έως το 2020 ο Verstappen
2017 GETTY IMAGES

Από πλευράς Red Bull Racing, η σχετική ανακοίνωση φιλοξενούσε δηλώσεις του επικεφαλής της, Christian Horner: "Είμαστε πανευτυχείς που ο Max συμφώνησε να επεκτείνει το συμβόλαιό του μαζί μας. Η συνεργασία μας ξεκίνησε εντυπωσιακά πέρυσι στην Ισπανία και έκτοτε ο Max το μόνο που κάνει είναι να πιέζει για το καλύτερο. Ήταν σπουδαία στιγμή για όλη την ομάδα, όταν τον είδαμε να αφήνει πίσω του όλες τις δυσκολίες που είχε φέτος και να παίρνει εκείνη τη φανταστική νίκη στη Μαλαισία.

Είναι πραγματικός αγωνιστής, αναμφίβολα σπουδαίο ταλέντο και έχει ένα σπάνιο ένστικτο που του επιτρέπει να ξέρει τι χρειάζεται για να μάχεται με σταθερότητα σε αυτό το επίπεδο. Μαζί με την εργασιακή ηθική του αλλά και την ώριμη προσέγγιση που τον θέλει να μαθαίνει συνεχώς, έχει κάθε δικαίωμα να είναι πεινασμένος για επιτυχίες. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε μακρύτερα το κοινό μας ταξίδι στο κυνήγι παγκόσμιων τίτλων. Τώρα που έχουμε μακροπρόθεσμο μέλλον με τον Max, βρίσκεται στο ιδανικό μέρος ώστε να χτίσει γύρω του την ομάδα που απαιτείται για να κατακτήσουμε τις κοινές μας φιλοδοξίες".

Την ίδια ώρα, ο teammate του Verstappen, Daniel Ricciardo, δεσμεύεται με συμβόλαιο μόνο για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Μένει να δούμε αν θα προχωρήσει κι αυτός σε επέκταση ή αν θα τον δούμε να αλλάζει στρατόπεδο.

Photo Credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ