FORMULA 1

Στη Mercedes και το 2019 ο Μπότας

Mercedes-AMG Petronas Motorsport, F1, Valtteri Bottas 

Mercedes-AMG Petronas Motorsport, F1, Valtteri Bottas
Mercedes-AMG Petronas Motorsport, F1, Valtteri Bottas Mercedes-AMG Petronas Motorsport, F1, Valtteri Bottas DAIMLER AG

H Mercedes έκλεισε το οδηγικό της δίδυμο για το 2019, καθώς μία μέρα μετά την ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του Λιούις Χάμιλτον, έκανε γνωστό ότι ανανέωσε για ένα ακόμη χρόνο το συμβόλαιο του Βάλτερι Μπότας.

H Mercedes έκλεισε το οδηγικό της δίδυμο για το 2019, καθώς μία μέρα μετά την ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του Λιούις Χάμιλτον, έκανε γνωστό ότι ανανέωσε για ένα ακόμη χρόνο το συμβόλαιο του Βάλτερι Μπότας - με οψιόν, μάλιστα, και για το 2020.

Η γερμανική εταιρεία, στο πλαίσιο του αγώνα της πατρίδας της που διεξάγεται αυτό το τριήμερο στο Χόκενχαϊμ, με τον τρόπο αυτό έβαλε τέλος στις συνεχιζόμενες φήμες περί απόκτησης του Ντάνιελ Ρικιάρντο από τη Red Bull - ενώ, παράλληλα, δεν έκρυψε και το γεγονός ότι ενδιαφέρθηκε και για τον έτερο οδηγό της αυστριακής ομάδας, Μαξ Φερστάπεν.

"Λατρεύω να δουλεύω για αυτή την ομάδα, μου αρέσει το ομαδική της πνεύμα, η ατμόσφαιρα και το γεγονός ότι όλοι πιέζουν για να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Θα κάνω ό,τι καλύτερο για να τα πετυχαίνουμε, θα δίνω το 100 τοις εκατό όπως πάντα, κι έτσι είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω εδώ", είπε ο Φινλανδός οδηγός.

H Mercedes αναγνώρισε ότι η φετινή ελλιπής συγκομιδή βαθμών του Μπότας οφείλεται στην παροιμιώδη ατυχία που αντιμετωπίζει εντός πίστας αυτή τη χρονιά, κυρίως με διάφορα προβλήματα αξιοπιστίας της Mercedes W09.

"Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές φέτος, και αν δεν υπήρχαν τα δικά μας λάθη και οι ατυχίες μας, θα μπορούσε να είναι επικεφαλής του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή", είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ και κατέληξε:

"Η απόφασή μας να τον κρατήσουμε δεν είχε να κάνει μόνο με την αναμφισβήτητη ταχύτητά του και την εργασιακή του ηθική, αλλά και με τον χαρακτήρα του. Η σχέση του με την ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Λιούις, είναι ευθεία, και σχέση εμπιστοσύνης, χωρίς καμία απολύτως διένεξη".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ